Bakan Şimşek'in yardımcıları belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan 4 isim

Bakan Yardımcılıklarına Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan dört bakan yardımcısı, Şimşek’in eski çalışma arkadaşlarından oluşuyor.

CANLI YAYIN 22.06.2023 11:03:00 0
Bakan Şimşek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakan yardımcılıklarına atama kararları ise Resmi Gazete'de bugün yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yeni Kabine'yi açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na  piyasaların yakından tanıdığı ve reel ekonomi politikaları ile tanınan Mehmet Şimşek getirildi.

Atama kararları Resmi Gazete'de

Bakan yardımcılıklarına atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Yardımcılıklarına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince, yapılan atama kararlarına göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdullah Ertem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik, Zekeriya Kaya atandı.

 Bakan Şimşek'in eski mesai arkadaşları

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan dört bakan yardımcısı, Şimşek’in eski çalışma arkadaşlarından oluşuyor.

Abdullah Erdem Cantimur

Bakan Mehmet Şimşek 2007-2009 yılları arasında ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev yapmıştı. Şimşek ayrıca 2009-2015 arasında maliye bakanı ve 2015-2018 arasında ise başbakan yardımcısı olarak görev almıştı.

Şimşek'in yardımcılığına atanan Abdullah Erdem Cantimur, 2002-2007 arasında milletvekilliği, 2012-2015 arasında da Maliye Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Cantimur, 2012-2015 yıllarında maliye bakan yardımcısı olarak görev almıştı. Yani Cantimur, Şimşek’in eski yardımcısı.

İsmail İlhan Hatipoğlu

İsmail İlhan Hatipoğlu, Şimşek’in ekonomiden sorumlu devlet bakanı olmasından sonra gelir idaresi başkan yardımcısı oldu. Hatipoğlu, 2009-2016 yılları arasında bütçe ve mali kontrol genel müdürü ve sonrasında da 2016-2018 yılları arasında müsteşar yardımcısı olarak görev aldı.

Osman Çelik

Bakan yardımcılığını görevine atanan Osman Çelik, 2016 yılında Hazine Müsteşarı olarak atanarak, burada bir süre görev yaptı.

Zekeriya Kaya

Zekeriya Kaya, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda muhasebe denetmenliği, vergi denetmenliği ve hesap uzmanlığında bulundu. Ankara Vergi Dairesi başkanlığı grup müdürlüğü, vergi denetim kurulu grup başkanlığı ve gelir idaresi başkanlığı grup başkanlığı görevlerini yerine getirdi. Gelir İdaresi Daire Başkanlığı görevini yürüttü. Kaya, ayrıca 1 Mayıs 2017’den bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) denetleme kurulu üyesi olarak görev aldı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM