Bakan Özhaseki: 'Nurdağı’nda depremzedeler sağlam ve güvenli yuvalarına kavuşacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki “Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz” dedi

GÜNDEM 13.07.2023 16:04:00 0
Bakan Özhaseki:

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, bakanlığın Nurdağı’nda yürüttüğü kalıcı konut çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Özhaseki, "Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Nurdağı’nda konutlarımız hızla yükseliyor. Nurdağı’nda yapmayı planladığımız 400’ü köy evi olmak üzere toplam 2 bin 909 konutumuzun inşasını hızla sürdürüyoruz. Bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak yaptığımız, 26 bloktan oluşan 456 konutumuzun ise kaba inşaatını tamamladık. Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Özhaseki: 'Nurdağı’nda depremzedeler sağlam ve güvenli yuvalarına kavuşacak'

Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda yatay mimariye uygun olarak zemin artı 3 ve zemin artı 4 katlı olarak yapılan konutların 118’i 2 artı 1, 338’i ise 3 artı 1 oda şeklinde inşa ediliyor. Kaba inşaatın tamamlanan konutlarda, duvar ve çatı imalatlarına geçildi.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM