Bakan Kurum: Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca vatandaşın akın akın gittiği Atatürk Havalimanı'nda coşkulu kalabalığa "Gazamız mübarek olsun İstanbul" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 7.05.2023 16:00:00 0
Bakan Kurum: Bu meydan Türkiye Yüzyılı

Türkiye 7 gün sonra seçime gidiyor. Seçim çalışmaları son virajda ivme kazanırken bugün İstanbul’da tarihi bir miting gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen “Büyük İstanbul Mitingi” için şehrin dört bir yanından İstanbullular Atatürk Havalimanı’na akın ediyor. Atatürk Havalimanı’nda saat 16.00’da gerçekleşecek mitingden saatler önce yollara düşen İstanbullu vatandaşlar sabahın erken saatlerinde alanlara giriş yaptı.

BAKAN KURUM BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ’NDE KONUŞTU

Türkiye'nin büyük seçimi öncesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul'un 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum coşkulu kalabalığa seslendi. “Bugün bu meydan 14 Mayıs akşamını müjdeliyor. Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor” diyen Bakan Kurum, “İşte İstanbul semalarında yükselen bu ses; doğru zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan diyor. Bu gök kubbenin altında milyonlarca kardeşimiz hep birlikte Allah'a hamd ediyoruz. Fethin 569. yılında toprakla buluşturduğumuz fidanların 570. yılında ağaca döndüğünü gösteren Allah'a hamdediyoruz. Yüz yılın mitingine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“EV SAHİBİ OLMAYAN TEK KİŞİ KALMAYACAK”

Bakan Kurum, “Bu ülkede ev sahibi olmayan tek kişi kalmayacak, TOKİ’mizle 1 milyon 200 bin toplu konut yaptık mı? 3 milyon 300 bin yuvayı dönüştürüp milletimize sunduk mu? 11 ilimizdeki afet bölgesinde 650 bin ardından İstanbul’da 1.5 milyon yeni yuva kuracağız. Sen bir devsin, yükü ağırdır devin diyen Necip Fazıl’ın emanetidir” ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM