Bakan Koca'dan deprem bölgesi için şebeke suyu uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki sahra hastanesinde yaptığı açıklamada "Hatay'da alınan numunelerin analiz sonuçları, şebeke suyunun içilmemesi gerektiğini göstermektedir" dedi.

SAĞLIK 8.03.2023 15:14:00 0
Bakan Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Hatay'da şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmasının riskli olduğunu bir kez daha vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu analizlerin sebebinin durum normalmiş gibi görünse de artçı depremlerin şebeke suyunu riskli hale getirmesi olduğunu belirtti. Bakan Koca, şebeke suyunun sadece temizlik gibi genel amaçlar için kullanılabilir olduğunu söyledi.

"Salgının işareti olabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil"

Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler  salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. On binlerce insan içinde sayılı ishal gibi vakalar enfeksiyon farkı olmayan durumlardır. Salgın oluşturabilecek bilimsel bir veri söz konusu değil. 

"Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli görevi başındadır"

Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli görevi başındadır. 26 sahra hastanesi, 133 acil müdahale ünitesi olmak üzere toplam 1200 yerleşik sağlık hizmet kuruluşumuz bölgede hizmet veriyor.

"Deprem uyarıcı oldu, ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız"

Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Hepimizin elinde acil işler var, ülke genelinde harekete geçmiş durumdayız. İstanbul'da 2 üniversite hastanemizle ilgili de şu bilgileri paylaşmak isterim. Çapa'nın mevcut yerleşkesindeki inşaatler hızla bitirilecek. Hasdal kampüsü faaliyete geçirilecek. Beylikdüzü ile Eyüp Devlet Hastanesi Çapa’nın kullanımına açılacak. Samatya ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanıma açılacak.

'Antakya'da özel hastanede yaşananlarla ilgili soruşturma başlattık'

Antakya'daki bir özel hastanesiyle ilgili iddialar üzüntülerimizi bir kat daha artırmıştır. Gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz. 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM