Bakan Koca'dan Bayram Açıklaması! 17 Bin 774 Kaza Gerçekleşti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren 17 bin 774 kaza meydana geldiğini belirtti.

GÜNDEM 3.07.2023 16:32:00 0
Bakan Koca

Kurban Bayramı süresince gerçekleştirilen ziyaretler ve tatil amaçlı yapılan birçok yolculukta, ülke genelinde oldukça endişe verici bir şekilde 17 bin 774 trafik kazası meydana geldi. Bayram dönemlerinde artan seyahatlerin beraberinde getirdiği trafik kazaları, her yıl olduğu gibi bu bayramda da can kayıplarına ve yaralanmalara sebep oldu.

Kurban Bayramı'nın başlangıcından itibaren meydana gelen bu trafik kazalarının sayısı, trafik güvenliği açısından büyük bir risk oluşturdu. Birçoğu ne yazık ki ölümle sonuçlanan kazaların yanı sıra, pek çok kişi de yaralanmalarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, bayram coşkusunu gölgeleyen ve toplumun büyük bir endişe içinde olmasına neden olan bir gelişme olarak değerlendirildi. 

Trafik kazalarının artması, bayram dönemlerinde seyahatlerin yoğunlaşmasıyla birlikte ortaya çıkan bir durumdur. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kurban Bayramı tatili kalabalıklığının açtığı sonuçlar için ise Bakan Koca, videolu bir paylaşım yaparak kamuoyuna seslendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen trafik kazalarını şu şekilde duyurdu: "Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden itibaren 17.774 kaza meydana geldi. Bir kısmı maalesef ölümle sonuçlanan bu kazaların dönüş yolunda da yaşanmaması için trafik kurallarına uyulmasını istirham ediyoruz. Sağlık Bakanlığı, olası sağlık hizmeti ihtiyaçlarına karşılık olarak helikopter ve kara ambulansları, UMKE ekipleri ve nöbetçi sağlık çalışanlarıyla birlikte hizmet vermeye devam etmektedir. Bakan Koca, gideceğiniz yere sağlıkla varmanızı temenni etmektedir.”

 Trafik yoğunluğuna bağlı kazaların önüne geçebilmek için sürücülerin trafik kurallarına uyması, hız sınırlarını aşmaması ve dikkatli olması büyük önem taşımaktadır. Tüm sürücülerin, sevdiklerine zarar gelmemesi için dikkatli olmaları ve trafik güvenliğine gereken özeni göstermeleri hayati önem taşımaktadır. 


GÜNDEM
1

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

2

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

3

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

4

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

5

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

EKONOMİ