Bakan Hulusi Akar: Terör örgütünde çöküş alametleri var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bizim herhangi bir şekilde kimsenin etnik, dini, mezhepsel kökeni ile bir sorunumuz yok fakat terörle arasına mesafe koyamayanlarla çok ama çok ciddi sorunumuz var." dedi.

GÜNDEM 14.04.2023 10:28:00 0
Bakan Hulusi Akar: Terör örgütünde çöküş alametleri var

Kayseri'de düzenlenen iftar organizasyonunda iş insanları ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iftar sonrası yaptığı konuşmada bir taraftan Türkiye'nin bekası, geleceği ve güvenliği diğer tarafından da refahı için çalıştıklarını belirtti.

Güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yapan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak yurt içinde ve sınır ötesinde 85 milyon vatandaşımızın güvenliği ve refahı için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Kesinlikle bundan vazgeçmemiz söz konusu değil. Nasıl Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen terör koridorunu yok ettiysek, Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını da yok edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü YPG ile PKK'nın aynı olduğunu, bir farklarının bulunmadığını vurgulayan Akar, şunları söyledi:

Bunun dışında bir şey söylerseniz bu aklımıza ihanettir, hakarettir. Bunlar bütün istihbarat raporlarında, yayınlarda da yer alıyor. İkisi de aynı. Birini masum gösterip, 'Onlar başka, bunlar başka' demeniz, onlarla iş birliği yapmanız kesinlikle uygun değil. Muhataplarımıza müttefik ülkelerin üniformalı personelinin teröristlerle konuşmasının 85 milyonu kızdırdığını ve iki ülke arasındaki ittifaka zarar verdiğini açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Bizim temennimiz bunun bir an önce anlaşılması ve bu sevdadan vazgeçilmesi. Siz DEAŞ bahanesiyle 10 bin kilometreden gelirken biz burnumuzun dibindeki PKK/YPG tehdidine karşı sessiz kalmayız, kalamayız. Ne yaparsanız yapın. Bu konuda karşımıza kim çıkarsa çıksın 85 milyon bitmeden bizim susmamız mümkün değil. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi', bu konuda azimliyiz, kararlıyız, politikanızı, planınızı buna göre yapın.

“Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız”

Milli Savunma Bakanı Akar, Kayseri'de seçim sürecini de başlattıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, milletimizin teveccühleriyle böyle bir görev, vazife aldık. Kıymetli hemşerilerimizin bize destek olacağına inanıyoruz. Burada diğer aday arkadaşlarımızla beraber bu kampanyayı milli, manevi, tarihi değerlerimize uygun şekilde yürüteceğiz." dedi.

Ülkenin ve milletin hayrına ne varsa onun yanında olduklarını söyleyen Akar, şunları kaydetti:

"Burada en önemli konu, ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası ve refahı. Buna karşı ne varsa ona karşıyız. Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız. Onların bizimle alakası yok. Dolayısıyla asil milletimizin, halkımızın bu konuda mutlaka teyakkuzda olacağına, bunu değerlendireceğine inanıyorum. Milletimizin feraseti, yıllarca mücadele ettiğimiz PKK'yla iş birliği yapan siyasi kurum ve kuruluşlarla, onlarla ittifak yapanları görecektir. Bizim herhangi bir şekilde ayrımcılığımız, kimsenin etnik, dini, mezhepsel kökeni ile bir sorunumuz yok. Fakat terörle arasına mesafe koyamayanlarla çok ama çok ciddi sorunumuz var."

 


GÜNDEM
1

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

2

Mahzen-34 operasyonuyla organize suç örgütü çökertildi

3

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

4

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

5

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

EKONOMİ