Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na seccade tepkisi: Saygısızlıktır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, incelemelerde bulunduğu Diyarbakır'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 1.04.2023 13:30:00 0
Bakan Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabısıyla basmasına tepki göstererek "Dini sembollerimize çok büyük saygısızlıktır" dedi.

Bozdağ konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Namaz müminin miracıdır. Namazın kılındığı seccadenin üzerine ayakkabı ile basmak dini sembollerimize çok büyük saygısızlıktır. Kemal Bey'in bu yaptığı da bizi şaşırtmadı. Daha önce de başörtüsü ile ilgili 3 metrelik kumaş demişti. Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir. Bu zihniyette helalleşme diye bir dönem açılmıştı ama değişen bir durum yok. Seccadeye ayakkabı bile basan bir mücahide şahit olduk. Bu tür eleştirileri yaptığımızda da siyasi istismar yapılıyor diyor. Burada istismarı yapan oruç tutmadığı halde iftara giden, Cuma Vakti namaz kılmadığı halde cami cami gezenlerdir.”

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'ne taşıma beyhude bir arayış. YSK'nın kararı anayasaya uygun ve doğru bir karardır" dedi.

İYİ PARTİ BİNASINA ATEŞ AÇILMASI

Kimse bir şey bilmiyor, ortada fail yok. Akşener yaptıranı biliyorlarmış gibi, o kabuller üzerinden sayın Cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef gösteren açıklamalar yaptılar. Kabul edilebilir değildir. Atılan iftiralara, delliere dayanmadan hareket etmek siyasi partilerin genel başkanlarına yakışmaz. Partimizi hedef alan imalarda bulunan sayın Akşener, eminim utanmışlardır, pişman olmuşlardır. Sayın Akşener'i cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyrouzm dilemezse bunu millete nasıl hesap verecek biz de merak ediyoruz.

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM