Bakan Bayraktar: Gabar'da petrol üretimimizi artıracağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır'da düzenlenen bir programda Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını ve üretimimizi daha da artıracaklarını söyledi.

SİYASET 15.03.2024 12:25:00 0
Bakan Bayraktar: Gabar

Bismil'de kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iftar programında bir araya gelen Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini ve 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde AK Parti Cumhur İttifakı olarak Diyarbakır'da ve Türkiye'nin bütün şehirlerinde hizmeti, eseri, projeyi ve çalışmayı önceleyen bir anlayışla hizmet etmek istediklerini dile getirdi.

Diyarbakır'ın tarım ve enerjide önemli bir şehir olduğunun altını çizen Bayraktar, ülkenin gıda ve enerjide tam bağımsızlığı için gece gündüz çalıştıklarını ve Diyarbakır'ın da daha güçlü olması ve daha çok üretmesi gerektiğini vurguladı.

Tarımsal sulamayla ilgili taleplerin farkında olduklarını ve 2028'e kadar cazibeli sulamayla bereketli toprakları suyla buluşturacak bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Bayraktar, elektrikle alakalı sıkıntıları ve ihtiyaçları da bildiklerini ve enerji fiyatlarını düşürmeyle alakalı projeler geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını bitirmek için çalıştıklarını ve Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını, Karadeniz'de de gaz bulduklarını kaydeden Bayraktar, gitmemiş mahallelere ve beldelere de doğal gaz götüreceklerini ve vatandaşları daha konforlu, çevreci ve temiz bu yakıtla buluşturmak istediklerini ifade etti.

Bakan Bayraktar, Diyarbakır'ın aynı zamanda bir maden şehri olduğunu ve önümüzdeki süreçte Türkiye'nin kendi gazını, petrolünü, kömürünü ve madenlerini çıkararak bu kaynakları mutlaka ekonomimize kazandıracağını sözlerine ekledi.


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET