Bakan Akar açıkladı! “Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hâle getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı.”

4.05.2023 13:39:00 0
Bakan Akar açıkladı!  “Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hâle getirildi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinin düzenlediği etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Akar, kendisine hediye edilen “Çerkez kalpağı” ile konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Terör örgütü PKK ve türevlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Akar, "Terör örgütlerini kullanmak suretiyle bize tehdit oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, egemenliğimizi, güvenliğimizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar yapılan mücadelelerle 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 37 bin 793 terörist etkisiz hâle getirildi.” ifadelerini kullandı.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde “Terörü kaynağında yok etme” anlayışı ile operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Terörist neredeyse hedefimiz orası! İnşallah 85 milyon asil milletimizi, başına musallat olan bu beladan kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız. Sizlerin sevgisi, güveni ve duasıyla buna da muktediriz. Irak’ın kuzeyindeki teröristlere ait barınaklar, sığınaklar, inler teröristlerin başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Biraz önce aldığımız habere göre de Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist, etkisiz hâle getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı.” diye konuştu.


GÜNDEM
1

Podyum Park'ta silahlı kavga: Güvenlik görevlisi vuruldu, muhabir saldırıya uğradı

2

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

3

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

5

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

ASAYİŞ