Ay görevi başarısız oldu

Yan Yatan Odysseus'un Görevi Erken Bitirilecek

GÜNDEM 27.02.2024 09:51:00 0
Ay görevi başarısız oldu

ABD merkezli Intuitive Machines şirketi tarafından "IM-1" misyonu kapsamında Ay'a gönderilen "Odysseus" adlı uzay aracı, iniş sırasında yan yatması sonucu görevini tamamlayamadı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Odysseus'un görevini yarıda kesme kararı alındığı duyuruldu.

Odysseus, 3 Aralık 2023 tarihinde Falcon 9 roketi ile fırlatılmış ve 31 Aralık 2023 tarihinde Lacus Mortis bölgesine iniş yapmıştı. İniş sırasında bir sorun yaşandığı ve uzay aracının yan yattığı belirlendi.

Uzay aracındaki kameralardan gelen görüntülerde, Odysseus'un Ay'ın yüzeyinde yan yatmış şekilde durduğu görülüyor. Şirket yetkilileri, sorunun nedenini araştırmak için çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

Odysseus'un görevi, Ay'ın yüzeyine bilimsel araçlar indirmek ve Ay toprağı örnekleri toplamaktı. Görevin başarısız olması, Ay araştırmalarında bir gerileme olarak değerlendiriliyor.

Intuitive Machines şirketi, Odysseus'un görevini yarıda kesme kararı almasının ardından, bir sonraki Ay misyonu için çalışmalara başlayacağını açıkladı.


GÜNDEM
1

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

2

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

3

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

4

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

5

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

GÜNDEM