Avukat Feyza Altun hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

GÜNDEM 22.02.2024 12:27:00 0
Avukat Feyza Altun hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Avukat Feyza Altun'un sosyal medya hesabından şeriatla alakalı yaptığı paylaşım nedeniyle Altun hakkında iddianame hazırlandı.İddianamede, Altun'un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma kapsamında alınan ifadesine de yer verilen Altun, söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ederken, ancak şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini belirtti. Altun, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

İddianamede, Türk Dil Kurumuna (TDK) göre şeriatın, "Kuran'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku" olarak tarif edildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı rapora da yer verilen iddianamede, şüphelinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepkide bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği anlatıldı.

İddianamede bu kapsamda, şüphelinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle üzerine atılı olan suçu işlediği vurgulandı.

 


GÜNDEM
1

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

2

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

3

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

4

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

SİYASET