Avrupalı şirketler için en popüler üçüncü ülke: Türkiye

Reuters Events ve Maersk tarafından "Pandemi sonrası tedarik zincirinde değişim ve üretiminin yakına getirilmesi" konulu ortak araştırmasına göre, Türkiye, Avrupalı şirketler için "ürün tedarik etme” lokasyonu olarak üçüncü oldu.

EKONOMİ 25.11.2022 20:44:00 0
Avrupalı şirketler için en popüler üçüncü ülke: Türkiye

Araştırmada Polonya, yüzde 23,3 ile Avrupa şirketler arasında birinci sırada yer alırken, yüzde 19,4 ile Almanya takip etti.Türkiye yüzde 12,4 ile üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'yi yüzde 10,9 ile İngiltere, yüzde 10,1 ile ABD ve Vietnam ve yüzde 8,5 Fransa ve Romanya, yüzde 7,8 ile Çekya ve Hindistan takip etti.

Dünya genelinde ise Türkiye, uluslararası şirketler için ürün tedarik etme ve tedarik zincirinin yabancı ülkede bulunan bir parçasını ya da tamamını ülkeye geri getirmede Vietnam, Hindistan, Almanya, Polonya, ABD, Çin ve Meksika'nın ardından sekizinci sırada yer aldı.

Çalışmada, şirketlerin riskleri düşürmek için hız ve esnekliğe Kovid-19 öncesi döneme göre daha fazla ağırlık verdiği belirtilerek, şirketler için tedarik zincirinde maliyet düşürmenin daha düşük bir öncelik olduğu belirtildi.

Türkiye, uluslararası şirketler arasında "yakından tedarik" konusunda yüzde 9 ile en çekici ülkeler içinde yer aldı.


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ