Aslı Baykal'dan CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu eleştirisi

CHP'nin Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu’nu açıkladığı toplantıya ilişkin "Toplantıyı uzaylıları dinler gibi dinledim" değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 6.12.2022 15:36:00 0
Aslı Baykal

CHP'den istifa ettikten sonra yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan yeni açıklamalarda bulundu. 

Aslı Baykal, CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu’nu açıkladığı toplantıyı "Uzaylıları dinler gibi dinledim" sözleriyle eleştirdi. Baykal, CHP'nin ABD'li danışman getirterek, seçmene "Bize oy verirseniz yabancıların aklı ve projelerine oy verirsiniz" dediğini iddia etti. 

Aslı Baykal, CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyonu’nu açıkladığı toplantıyı nasıl bulduğuna ilişkin soruyu, “Uzaylıları dinler gibi dinledim. Türkiye küresel ekonomik kriz ile başa çıkarken bir Amerikalının çıkıp akademik üslupla küresel ısınma teorisi anlatması biraz komik geldi. Üstelik bu şahıs Almanya’nın enerji krizi yaşamasının sorumlularından da biri. Somut ve güven verecek bir mesaj yoktu. İki yıldır partide kurultay yapmayan Kılıçdaroğlu’nun “Tek Adam Rejimi’ne karşıyız” demesi de bir başka fıkraydı” şeklinde yanıtladı.

Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin’in, Kılıçdaroğlu’na başdanışman olması tartışmaya neden oldu. Siz nasıl bakıyorsunuz?

Ben Batıcı aşağılık kompleksini hiç anlayamıyorum. Türkiye’nin çok iyi yetişmiş değerleri var. Türk toplumunun yapısını ve ihtiyaçlarını, daha önemlisi çıkarlarını elbette onlar gözetecektir. Seçime giden bir partinin sunumunda, bir Amerikalıyı sömürge komiseri gibi hem de ilk konuşmacı olarak sunmak, CHP’de aklın tatilde olduğunu gösteriyor. 

 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM