Aslan Değirmenci yalanladı, Özdağ tweetini sildi

''Personellere ait telefonların Suriyeliler tarafından çalındığı'' iddiasını İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci'nin yalanlamasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tweetini sildi.

GÜNDEM 10.02.2023 19:10:00 0
Aslan Değirmenci yalanladı, Özdağ tweetini sildi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak "Mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin telefonunu çalıyor" paylaşımında bulundu. Ancak olayın tamamen yalandan ve dezenformasyondan ibaret olduğu ve görüntülerdeki şahsın Şanlıurfa'da hafızlık yapan Abdulbaki Bozdağ olduğu, deprem gönüllüsü ve telefon sahibi olduğu ortaya çıktı.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci'nin ''Suriyeli olduğu iddia edilen şahıs Türk vatandaşı ve gönüldaş. Elindeki telefonu da kendisine ait.'' açıklamasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, herhangi bir özür açıklaması yapmadan tweetini sildi.

Şanlıurfa'da bir vatandaşın elindeki telefonla fotoğrafı çekilmiş ve Suriyeliler, deprem bölgesindeki personellerin telefonu çalıyor diye Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından algı yapılmaya çalışılmıştı.

İletişim başkanlığından yapılan açıklamada, "Suriyeli olduğu iddia edilen şahıs Türk vatandaşı ve gönüldaş. Elindeki telefonu da kendisine ait." sözlerine yer verildi.

Deprem bölgesindeki personellere ait telefonların Suriyeliler tarafından çalındığı yalanı çürütüldü.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya'dan Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile görüştüm. Personellerine ait herhangi bir çalınan telefonun olmadığını bildirdiler. Valilik ile görüştüm; Suriyeli olduğu iddia edilen şahıs Türk vatandaşı ve gönüldaş. Elindeki telefonu da kendisine ait." dedi.

Aslan Değirmenci, bir sonraki paylaşımında ise "Ümit Özdağ, 'personellere ait telefonların Suriyeliler tarafından çalındığı'' yalanını düzeltmemiz üzerine sildi… Ama bir özür, bir özeleştiri, bir düzeltme gelmedi... Neden?" diye sordu.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM