Aşıdan hem iyi hem kötü haber: Her yıl olacağız

Amerikan şirketi Pfizer CEO'su Albert Bourla, ürettikleri aşının üçüncü dozu üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, bunun bağışıklık tepkisini daha da artırarak mutasyonlara karşı çok daha iyi koruma sunacağını umduklarını belirtti.

SAĞLIK 6.03.2021 12:41:00 0
Aşıdan hem iyi hem kötü haber: Her yıl olacağız

Amerikan ilaç devi Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, NBC News'den Lester Holt'a önemli açıklamalarda bulundu.

Halihazırda BioNTech ile ürettikleri ve yüzde 95 koruma sağladığı kanıtlanmış aşının iki doz şeklinde yapıldığını kaydeden Bourla, üçüncü bir dozun bağışıklık tepkisini daha da artırarak varyantlara karşı çok daha iyi koruma sunacağını umduğunu söyledi: "Üçüncü dozun antikor yanıtını 10 ila 20 kat artıracağına inanıyoruz."

AŞIYA GÜNCELLEME

Kovid-19'un mutasyona uğraması aşılarda değişikliğe gidilmesi ihtiyacını doğurabilir. Pfizer'ın Güney Afrika'daki varyantlara karşı iyi çalışıp çalışmadığını test etmeye başlamayı planladığı da bildirildi. Şimdiye kadar yapılan denemeler, mevcut Pfizer-BioNTech aşısının İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da tanımlanan varyantlara karşı etkili olduğunu gösterdi.

"HER YIL AŞI OLMAMIZ GEREKECEK"

Daha önce BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in de değindiği konuya parmak basan Bourla, "Her yıl grip aşısı yaptırmanız gerekiyor. Kovid de aynı olacak. Kovid-19'dan korunabilmek için her yıl aşı olmamız gerekecek" ifadelerini kullandı.

Türk Profesör Uğur Şahin, daha önce yaptığı açıklamada, Kovid-19'un en az 10 yıl boyunca hayatımızda kalacağını söylemişti.


GÜNDEM
1

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor

2

Türkiye pazar günü sandığa gidecek

3

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

4

BIST 100 güne yükselişle başladı

5

Gazze'de ölü sayısı 32 bin 490'a çıktı

EKONOMİ