Asgari Ücret ara zam mesaisi devam ediyor!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

GÜNDEM 19.06.2023 15:21:00 0
Asgari Ücret ara zam mesaisi devam ediyor!

 Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor.

Asgari ücreti belirlenmesi adına gün içerisinde yapılan ve yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya geldi. 


 Toplantının içeriği ile ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı sonunda açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Toplantının içeriği de bildiğim kadarıyla yine asgari ücretle ilgili olacak. Nihayetinde TÜRK-İŞ Genel Başkanımız, Sayın Bakanımız ve işveren temsilcimiz bir araya gelerek elbette ki ücret konularını kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler” açıklamasında bulunmuştu. 


 Saat 14.00’te başlayan ve yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklamada bulunulmadı. 
                             


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM