Arkadaşının hayatını kararttı! Yemek bile yiyemiyor

Bursa’da 2 yıl önce babasının tabancasını gösterirken Eren K.’yi ağır yaralayan Kıvanç B.’nin yargılandığı davada, Eren K. hakkında Bursa Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanan sağlık raporu, mahkemeye ulaştı.

ASAYİŞ 16.11.2022 18:02:00 0
Arkadaşının hayatını kararttı! Yemek bile yiyemiyor

Geçen yıl 29 Temmuz’da Bursa'nın Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesi Sönmez Caddesi’nde 16 yaşındaki Ali Kıvanç B., arkadaşlarına göstermek istediği tabanca ile parka geldi.

Ali Kıvanç B., arkadaşlarıyla şakalaşırken tabanca ateş aldı.

Bu sırada Ali Kıvanç'ın yanındaki yaşıt arkadaşı Eren K., boynundan ve göğsünden vuruldu.

Arkadaşı yataga bağımlı hale geldi

Eren K. kanlar içinde yere yığılırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Eren K., yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Ali Kıvanç Tutuklandı

Eren K., tedavisinin ardından taburcu edildi anacak yatağa bağımlı yaşamaya başladı. Olayın ardından gözaltına alınan Ali Kıvanç B., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Davası görüldü

Hakkında kasten yaralama suçundan dava açılan Ali Kıvanç B.’nin, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasına devam edildi. Duruşmaya, tutuklu Ali Kıvanç B., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile tarafların avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

"Bilerek yapmadım, aileme kavuşmak istiyorum"

Duruşmada savunma yapan Ali Kıvanç B., olayın kazara yaşandığını söyleyerek, "Ben bilerek yapmadım. Aileme kavuşmak istiyorum. Bayramda ailemle birlikte olmak istiyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Ali Kıvanç B.’nin avukatı ise olay yerini gören güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin CD'nin yeniden iyileştirme işlemleri yapılarak izlenilmesini, bu hususta rapor alınmasını ve olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek Ali Kıvanç B.'nin tahliyesini istedi.

Olayın kasti olduğunu söyledi

Mağdura parmaklarındaki yamulma nedeniyle tıbbi müdahale ve yapay yemek borusuna geçmek zorunda olduğu için boyun altındaki kemiğine cerrahi müdahale yapılacağını, psikolojik durumundaki sıkıntının da devam ettiğini dile getiren avukatı, olayın kasti olarak yapıldığını belirterek Ali Kıvanç B.'nin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Duruşma Ertelendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da maddi gerçeğin ortaya çıkarılması adına CD'nin çözümünün yapılmasını istedi. Olay yerini gören güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin CD çözümünün yapılması için müzekkere yazılmasına ve Ali Kıvanç B.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM