Arda Güler transferinden detaylar!

Genç yetenek Arda Güler, tercihini Real Madrid'den yana kullandı. Başarılı futbolcu, İspanyol deviyle 6 yıllık bir sözleşme imzalayacak ve Fenerbahçe Kulübü, bu transferden toplamda 30 milyon euro gelir elde edecek.

SPOR 6.07.2023 12:27:00 0
Arda Güler transferinden detaylar!

Fenerbahçe'nin umut vaat eden genç yeteneği Arda Güler, Real Madrid'e transfer olma yolunda hızla ilerliyor.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun aktardığı habere göre, Arda Güler, Real Madrid'den sözleşme metnini eline geçirdi. Sözleşmenin 6 yıllık bir süreyi kapsayacağı ifade edilirken, 18 yaşındaki futbolcu ve temsilcilerinin, sözleşmeyi dikkatlice inceleyerek kontrol etmelerinin ardından imzayı atması bekleniyor. Transfer sürecinin olumlu bir şekilde ilerlediği belirtiliyor.

Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olması, hem genç futbolcunun kariyeri için önemli bir adım niteliği taşıyor hem de Fenerbahçe Kulübüne ciddi bir gelir sağlayacak. Bu transferin gerçekleşmesiyle birlikte Fenerbahçe, toplamda 30 milyon euroyu bulacak bir gelir elde edecek. Futbol camiası, Arda Güler'in Real Madrid'de başarılı bir performans sergileyeceğini ve kariyerinin zirvesine doğru ilerleyeceğini heyecanla bekliyor.

Transferin detayları

Genç yetenek Arda Güler'in bugün saat 17.00' da Madrid'e giderek imzayı atması  bekleniyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün gerçekleşen İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada Arda Güler'in takımda kalmayacağının kesinleştiğini ifade etmişti.

Transferin mali detaylarına göre, Fenerbahçe'nin net olarak 20 milyon euro bonservis geliri elde edeceği belirtiliyor. Ancak bonus anlaşmalarıyla birlikte bu rakamın 30 milyon euroya yükselmesi bekleniyor.

Ayrıca sarı-lacivertli kulüp, Arda Güler'in daha sonraki bir satışından elde edilecek gelirin yüzde 20'sine sahip olacak.

Arda Güler'in sağlık kontrollerinin başarılı geçmesi halinde, transfer sürecinin hızla sonuçlanması ve genç futbolcunun Real Madrid'e resmen katılması bekleniyor. Bu transfer, hem Fenerbahçe'nin mali yapısına olumlu etki yapacak hem de Arda Güler'in kariyerine uluslararası bir arenada yeni bir sayfa açma fırsatı sunacak.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM