Antalya'da kaybolan genç kızın cesedi sahilde bulundu

Antalya'da bulunan cesedin, 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olduğu belirlendi. Muğla'da bulunan cesedin de, Antalya'da batmış göçmen teknesindekilerden biri olabileceği değerlendiriliyor.

GÜNDEM 22.01.2024 23:38:00 0
Antalya

Antalya ve Muğla sahillerine son 6 günde 9 ceset vurdu. Antalya'da bulunan cesedin, 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olduğu belirlendi. Muğla'da bulunan cesedin de, Antalya'da batmış göçmen teknesindekilerden biri olabileceği değerlendiriliyor.

Türkiye, son günlerde Antalya ve Muğla sahillerine vuran cesetlerle sarsılıyor. 20 Ocak'ta Antalya'nın Alanya ve Manavgat sahillerinde 1 çocuk ve 1 yetişkin cesedi bulundu. 21 Ocak'ta Manavgat'ta 2, Serik'te 1 ceset bulundu. 22 Ocak'ta ise Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde uzuvları eksik bir kadın cesedi bulundu.

Antalya'da 90 Kişilik Göçmen Teknesi Kaybolmuştu

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Antalya sahillerine vuran cesedlerden birinin, 13 gün önce kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas'a ait olduğu belirlendiği belirtildi. Diğer cesedlerin ise Suriye üretimi kıyafetler giydiği ve 90 kişilik bir göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirildiği ifade edildi.

Göçmen Teknesi Batmış Olabilir

Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmişti.

Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hâkim rüzgârın Güney'den estiği; dalgaların Güney Doğu yönünden geldiğini gösteriyor. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendiriliyor.


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET