Antalya teleferik kazasında kurtarma çalışmaları devam ediyor

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan 166 kişi helikopter ve arama kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

ASAYİŞ 13.04.2024 13:01:00 0
Antalya teleferik kazasında kurtarma çalışmaları devam ediyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün öğle saatlerinde yaşanan teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye çalışmalarıyla ilgili güncel bilgileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın son paylaşımına göre;

  • Tahliye Edilen Kişi Sayısı: 166 kişi
  • Kalan Kişi Sayısı: 29 kişi
  • Çalışmaya Katılan Helikopter Sayısı: 7 helikopter
  • Toplam Arama Kurtarma Personeli: 607 personel
  • Kurtarma Çalışmalarına Katılan Diğer Ekipler: AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, SB UMKE, STK'lar ve itfaiye ekipleri

Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Helikopterler ve arama kurtarma ekipleri, mahsur kalan vatandaşları tahliye etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bölgeye AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, SB UMKE, STK'lar ve itfaiye ekiplerinden toplam 607 arama kurtarma personeli, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç ve 6 ambulans görevlendirilmiştir. Ayrıca drone'lar da kurtarma çalışmalarında kullanılmaktadır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemlidir. Kazayla ilgili tüm gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET