Altılı masada HDP blöfe başladı

6’lı masada kriz bitmiyor. Bu kez 6'lı masadaki kaos ateşini, masanın gizli ortağı HDP harladı.

POLİTİKA 25.10.2022 21:05:00 0
Altılı masada HDP blöfe başladı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını hala çıkarabilmiş değil. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olma girişimleri ise 6'lı masanın ortakları tarafından kabul görmedi. Öyle görünüyor ki ittifak ortakları, bu konuda bir fikir birliği sağlayamayacak. Bunun son örneği ise gizli ortaktan geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kendi cumhurbaşkanı adayımızı çıkarabiliriz. Niteliklere uygun bir isim arayışına başladık." ifadelerini kullandı.

AA'da yer alan habere göre, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanı adaylarını belirleme mekanizmalarının açık ve şeffaf bir tarzda çalışmalarına başladığını söyledi.

Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP olarak, güçlü çözüm programı, ortak mücadele ve ittifaklarla en güçlü seçeneği yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Seçimlerde hükümete seçim kaybetme endişesi yaratan partinin HDP olduğunu ileri süren Sancar, bu nedenle HDP ile ilgili spekülasyonların hız kesmeden devam ettiğini savundu.

Bu konuda birçok çevrenin falcılığa soyunduğunu; bir taraftan HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tutumuna ilişkin senaryolar üretirken diğer taraftan hangi adayı destekleyecekleri konusunda kehanetler ortaya koyduklarını ifade eden Sancar, "Bu konuda stratejimizi ve tutumumuzu uzun süre anlattık ama baktık anlamıyorlar bir yazılı belge hazırlamaya karar verdik ve tutumumuza yönelik metni geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaştık." diye konuştu.

Bu anlayışla cumhurbaşkanlığı seçimi için hangi yöntemi benimsediklerini o dönemde ilan ettiklerinin altını çizen Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KENDİ CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI ÇIKARABİLİRİZ"

"İster HDP'li ister başka bir aday olsun, isimler yerine ilkelerin ve yöntemlerin tartışılmasının gerekli olduğu inancındayız. 'Çünkü demokratik dönüşüm şahıslar aracılığıyla değil ilkeler ve yöntemler üzerinde müzakere ve mutabakat yoluyla gerçekleşebilir.' dedik. Maalesef bu önerimiz hak ettiği derecede tartışılmadı. Bazıları sırf spekülasyonu beslemek ve HDP'nin politik gücünü etkisiz göstermek için spekülasyonlara devam ettiler. Öneri ve çağrımızın karşılık bulmaması halinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayımızla girmemizin en önemli seçenek olarak gündemimizde yer aldığını sık sık hatırlatmak zorunda kaldık ve çalışmalarımızı çok boyutlu şekilde devam ettirdik. Gelinen noktada bu çalışmalarımız belirli bir olgunluğa ulaştı.

"ADAY ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"

Dünkü MYK toplantımızın en önemli gündem maddesi buydu. Bu toplantıda bu konuda biraz önce anlattığım cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda geldiğimiz aşamayı paylaşma kararı aldık. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme mekanizmalarımız açık ve şeffaf bir tarzda çalışmalarına başlamıştır. Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme çalışmalarımızı elbette ittifak bünyesinde de tartışacağız. Kendi adayımız için de bu niteliklere uygun isim arayışını başlattık." ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı