Alper Gezeravcı yurda döndü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü.

GÜNDEM 12.02.2024 12:25:00 0
Alper Gezeravcı yurda döndü

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında uzaya giden Türk astronot Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 günün ardından misyonunu tamamlayarak 9 Şubat'ta dünyaya iniş yapmıştı. 

ABD'deki kontrollerinin ardından Gezeravcı, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla ailesiyle birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Gezeravcı'yı havalimanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever karşıladı.

Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'na giderken yanında götürdüğü 13 Türk bayrağını kendisini karşılamaya gelen çocuklara verdi. 

Karşılamanın ardından, Esenboğa Havalimanı'nın VİP salonunda basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı yaptığı açıklamada,

“Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin içten samimi insanlarıyla Türk vatandaşlarıyla tekrar bir araya gelmek bu yolculuğun en güzel sonlanan kısmıydı. Ben görevin ilk başlangıç anından itibaren konulan hedef, bugüne kadar hayallerimizin sınırını teşkil eden gökyüzündeki gözümüzle görebildiğimiz sınırları bertaraf eden, hedeflere erişebilmiş olmanın mutluluğu ile ülkeme döndüm.” ifadelerini kullandı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM