Almanya'da Bir Kişi 217 Kez Covid Aşısı Oldu

Almanya'da 62 yaşındaki bir erkeğin, doktorların tavsiyelerine uymayarak 217 kez Covid aşısı olduğu ortaya çıktı.

SAĞLIK 6.03.2024 11:36:00 0
Almanya

29 ay boyunca özel kliniklerden satın aldığı aşıları yaptıran adamda herhangi bir yan etki görülmedi.

Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan vakaya göre, Erlangen-Nurember Üniversitesi araştırmacıları, aşı dozlarının bu kadar yüksek olmasına rağmen adamda herhangi bir sağlık sorunu tespit edemedi.

Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Kilian Schober, "Bu vakayı gazete haberlerinden öğrendik. Daha sonra kendisiyle iletişime geçtik ve bazı testlerden geçirmek istediğimizi söyledik. Kendisi de çok ilgiliydi" dedi.

Adamdan kan ve tükürük örnekleri alarak incelemeler yapan uzmanlar, son yıllarda depolanmış kan örneklerini de analiz etti.

Dr. Schober, "Çalışmayı yaptığımız sırada, kendi ısrarı sonucu vakaya yine Covid aşıları yapıldı. Daha sonra numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi tam anlamıyla belirlemek için kullanma fırsatımız oldu" dedi.

Magdeburg kentindeki savcı, 130 aşının sahtecilik şüphesiyle incelemeye alındığını ve soruşturma başlatıldığını, ancak şu ana kadar herhangi bir suçlama yapılmadığını açıkladı.

Uzmanlar, aşırı aşılanmayı teşvik etmediklerini ve bu vakadan genel sonuçlar çıkarmak için yeterli veri olmadığını vurguladı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM