Alman ordusu Türklere vatandaşlık karşılığında askerlik teklif ediyor!

Almanya, ordusundaki açığı kapatmak için yabancıları askere almaya hazırlanıyor. Özellikle ülkedeki Türklere yönelik kampanyalar düzenleyen Alman hükümeti, cazip maaş ve vatandaşlık vaat ediyor.

GÜNDEM 19.02.2024 11:12:00 0
Alman ordusu Türklere vatandaşlık karşılığında askerlik teklif ediyor!

Almanya'nın kalifiye personel eksikliği yaşadığı gibi, şimdi de askeri personel sıkıntısı çektiği ortaya çıktı. Berlin yönetimi, işgücü piyasasında olduğu gibi askeri alanda da yabancı çalışanlara kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen yabancıların askere alınması planlanıyor.

Mecklenburg Vorpommern Eyaleti Göçmen Temsilcisi Şeyhmus Atay'a göre, Almanya'nın yabancıları askere alabilmesi için anayasada değişiklik yapılması gerekiyor. Ancak bu değişiklik için iktidardaki CDU'nun desteği olduğu ifade ediliyor.

Almanya, yabancıları askerlik için çekmeye başladı: Türkçe paralı askerlik broşürleri yayınlanıyor

Almanya'daki bilbordlarda Türkçe askerlik ilanlarının yayınlandığı belirtiliyor. Bu ilanlarla özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde Alman ordusunun personel açığını kapatmaya çalıştığı görülüyor.

Yapılan yasa değişikliğiyle ilgili eleştirilerde bulunan Atay, Alman Anayasası'nda çifte standart olduğunu belirtiyor ve seçim hakkı konusunda yasalarda değişiklik yapılmazken, askere alım için değişiklik yapılabileceğine dikkat çekiyor.

Alman ordusunda personel sıkıntısını gidermek için yabancıları askere almayı planlıyor

Almanya'nın eski savunma bakanlarından Franz Josef Jung, ülkede Alman ordusuna katılabilecek yabancılar arasında en uygun kesimin Türkler olduğunu belirtti. Jung, Almanya ile güçlü bağları olan gençlerin orduya başvurması durumunda bu başvuruların değerlendirileceğini ifade etti.

Almanya'nın askeri açığı kapatmak için yabancılara cazip teklifler sunduğu belirtiliyor. Bu teklifler arasında dolgun maaşlar ve hızlandırılmış vatandaşlık süreçleri bulunuyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM