Ali Yerlikaya: Hainler misliyle bedel ödemeye devam edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz gecesi engellenen darbe girişimini Türk milletinin ikinci kurtuluş zaferi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 16.07.2023 09:00:00 0
Ali Yerlikaya: Hainler misliyle bedel ödemeye devam edecek

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen anma törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, hüznü ve sevinci aynı anda yaşadıklarını belirterek, “15 Temmuz’un 7. yıl dönümünde bir taraftan zaferimizin sevincini yaşıyor, bir taraftan ebediyete uğurladığımız şehitlerimizin hüznünü taşıyoruz” dedi. 

 “FETÖ’cü hainler irademize, istiklal ve istikbalimize kastettiler” 
 Türk halkının üstün gayretiyle hainlerin amacına ulaşamadığını söyleyen Yerlikaya, “15 Temmuz’da eşi benzeri görmemiş bir ihanetle sarsıldık. Askerimizin tertemiz üniformasını kirleten o FETÖ’cü hainler irademize, istiklal ve istikbalimize kastettiler. Vatanımızı işgale yeltendiler. Sıkılmış yumruklarından başka silahı olmayan masum sivillerimizi ağır silahlarla taradılar. Hiçbir kutsalı, hiçbir değeri, ahlakı olmayan o hainler, Ekmeğini yedikleri milletine ihanet ettiler.  Milletimiz bunlara boyun eğmedi. Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara indi. 21. yüzyılda; destanlar çağının bittiği sanılan bir zamanda, tarihin en büyük destanlarından birini bizim milletimiz yazdı” ifadelerini kullandı. 

 “15 Temmuz ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir” 
 Vatan uğruna vefat edenlerin asla unutulmayacağını dile getiren Yerlikaya, “15 Temmuz; ikinci kurtuluş zaferimiz olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuz’da, İhanetin de direnişin de merkez üssü Başkent'imizdi. Ankara’da başlayan bu direniş, Buradaki inanç, Türkiye’ye dalga dalga yayıldı. Ankara genelinde; 56 kardeşimiz vatan için Hakk’a yürüdü. Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüzün önünde 13 kardeşimiz şehadet şerbeti içti. Onlar; canlarından aziz bildikleri vatana can verdiler. İsimleri tarihe altın harflerle geçti. Adları sonsuza kadar şanlı bayrağımızla birlikte anılacak” diye konuştu. 

 “Hangi kılığa girerlerse girsinler izlerini sürüyoruz” 
 Teröre karşı azimli mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Yerlikaya, “15 Temmuz’da bir kez daha anladık ki; Çanakkale ruhu yaşamaktadır. Kardeşliğimiz diri, dipdiri ayaktadır. Türkiye Yüzyılı’na işte bu kardeşlik duygusu hayat vermiş, bu ruh, Türkiye Yüzyılı’nın hem kilit taşı, hem temel taşı olmuştur. Bu ruhu yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Türkiye’nin geleceği de bu ruhtur. Hepimizin istikbali bu ruha emanettir. Bu destanı yazanları, Türkiye Yüzyılı’nın tüm kahramanlarını sonsuza dek yaşatacağız. FETÖ’cü vatansız hainleri de unutmayacağız. Onlarla dünyada da ahirette de görülecek hesabımız var. Nereye saklanırlarsa saklansınlar, hangi kılığa girerlerse girsinler izlerini sürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 
 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM