Ali Saydam’dan kritik açıklamalar

İletişim Uzmanı Yazar Ali Saydam “Her Açıdan”da Yasemin Sandıkcı'nın sorularını cevapladı. Saydam, iktidarın ve muhalefetin siyasal iletişim stratejileriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 20.12.2022 19:36:00 0
Ali Saydam’dan kritik açıklamalar

Ali Saydam, AK Parti'nin genç kesimi ve yeni oy verecek kitleleri ikna edecek bir vaat ve güven söylemi üzerinde çalışması gerektiğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimliği o kadar güçlü ki, siyasi liderliği o kadar sağlam ki bir bakıyorsunuz hiçbir şeye ihtiyaç yokmuş gibi gözüküyor. Ama dikkat etmek lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "One minute" söyleminin bir kırılma noktası olduğunu hatırlatan Saydam, "Erdoğan bu söylemi geliştirdiği günden bu yana milli ekonomi, milli enerji ve milli savunma sanayi konularında inanılmaz bir yatırım stratejisi izleyerek Türkiye'yi çok güçlü ve özgüvenli bir hale getirdi. Türkiye bundan 20 sene önceki haliyle dünyaya kafa tutamazdı. Ülkemiz şu anda 7 düvele karşı kendi tezlerini aslanlar gibi savunur durumda. Erdoğan, Türkiye'yi kontrol altına almaya çalışanların numaralarını yemiyor. Türkiye kendisine güveniyor, lideri de Türkiye'ye güveniyor. Erdoğan'ın yalnız bırakılmaması lazım" diye konuştu.

Ali Saydam 6'lı masanın iletişim stratejisini de değerlendirdi. 6'lı masanın kamuoyunun beklentilerini karşılayacak bir anlatım zenginliğine sahip olmadığını belirten Saydam "İki vaatleri var. Birincisi Erdoğan'ı devirmek diğeri de parlamenter sisteme dönüş. Bu iki vaat yeter zannediyorlar oysa bu iki vaatten birinin adayı yok daha ortada. İkinci vaatleri ise herşeyi geriye götürmek gibi anlaşıldı" dedi.

 

Kaynak: Akşam


GÜNDEM
1

Starbucks'ın değeri İsrail saldırıları protestolarında eriyor

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’le görüşmesine ilişkin konuştu

3

RTÜK'ten kişisel verileri ihlal eden televizyonlara ceza

4

Irak'ın kuzeyinde PKK'lılara büyük darbe: 32 terörist etkisiz hale getirildi

5

Ümraniye'de otobüs şoförüne silahlı saldırı

GÜNDEM