Ali Koç'tan Arda Güler açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, 3. İsmail Kartal dönemi resmen başladı. Sarı-lacivertli kulüp, yeni teknik direktörü İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve teknik direktör İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

SPOR 5.07.2023 17:14:00 0
Ali Koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arda Güler hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"CAMİA OLARAK ÇOK MUTLUYUZ"

"İmza törenini Samandıra'da yapmayı uygun gördük. Totem de diyebilirsiniz. Hocamız bildiğiniz gibi kutsal ziyaretinin gerçekleştirdikten sonra Türkiye'ye ayak bastığından beri burada. Futbolculuğunda 10 yıldan fazla bu camiaya hizmet etmiş. 8 yıl boyunca muhtelif görevlerde yer almış bir isim. 52 maçta 2.21 puan ortalamasıyla bana göre müthiş bir performans sergileyen bir isim. Yeni bir serüveni başlatmış durumdayız. İsmail Kartal'ı yeniden aramızda görmekten tüm camia olarak mutluluk duyuyoruz."

"GENEL KURULDA ÇİZDİĞİMİZ PROFİL İSMAİK KARTAL'DI"

"Hocamız hiçbir pazarlık yapmadan elini taşın altına koydu. İlk başlarda Avrupa ve Türkiye Kupası'nda kötü sonuçlar alsak da sonrasında toparladık ve ikinci olduk. Hocamıza 'Biz dünyaca ünlü marka bir teknik direktörle konuşuyoruz bunu bilesiniz.' demiştik. Fenerbahçe'nin kendisine çizdiği böyle bir yol haritası vardı. 1 yıllık sözleşme yaptık ve sezon sonunda karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Ben mali genel kurulda size bir profil çizmiştim. O porfil nereyi işaret ediyordu bunu biliyorsunuz. Hocamız mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyerek görevini yapacak. İsmail hocamız genç, dinamik ve aynı zamanda tecrübeli kadromuza geçen senden aşina. Futbolcuların performansını artırma konusunda da önemli bir isim. Hocamızı bir daima çalışkanlığı ile tesislerde kalmasıyla bildik."

"EN BÜYÜK DESTEĞİ TRANSFERDE VERECEĞİZ"

"Ekibiyle Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atacağına gönülden inanıyoruz. Bizim görevimiz de ona en güzel ortamı hazırlamak. Bunun en önemlisi de doğru transfer hamlelerini yapmak. Üç transfer yaptık. İrfan Can'ın bonservisini aldık. Dzeko için uzun süredir uğraşıyorduk. Kent ile 6 ay önce el sıkıştık. Hocamız da bize bir liste sundu. Onun da ekleyeceği birkaç isimle önümüzdeki haftalarda bu transferleri başlayacağız. Ülkemizin puan ortalaması düşük olduğu için turnuvalar erken başlıyor. Acele ediyoruz ama Avrupa'da da transferin ilk günleri. Kimse acele etmiyor. Herkes tok satıcı. Birkaç milyon vermeye razıysanız hemen bitirebileceğiniz imkanlar oluyor. İki üç çok kuvvetli ismi kadromuza katmak istiyoruz. Hocamıza vereceğimiz en büyük destek transfer isteklerini karşılamak."

"TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUKLAR SAHADA KAZANILMIYOR"

"Üzülerek ve bir nebze de utanarak söylüyorum ama Türkiye'de şampiyonluk sahada kazanılmıyor. Fenerbahçe taraftarlarına bir mesaj vermek istiyorum. Yıllardır süre gelen şampiyonluk hasretinin sürmesi tahammül sınırlarını zorladığı için futbol takımımıza yeteri kadar kredi verilmediğini görüyoruz. Şampiyonluk olmadığı sürece rakamlar da boşta kalabiliyor. Futbol takımına önümüzdeki sezon inanmalarını ve takıma sıkı sıkı sarılmalarını, rakip ve hakemler üzerinde iyi bir baskı kurabilmelerini anlatabilmek için bir seferberlik ilan etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Sevgili Fenerbahçeliler, size son 3 sezonla ilgili birkaç istatistik paylaşmak istiyorum. Bu istatistiklere rağmen Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması sadece futbolcular veya teknik heyetle ilgili olmadığını göreceksiniz. En çok puan toplayan birinci takım 235 puanla Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin sahada kaybettiği puanları gözünüzün önünden bir geçirin. Hakem hatalarının bir ortalaması olur. Fenerbahçe lehine çok az hakem hatası var. Aleyhine o kadar var ki... Sahada adil rekabetin olması için lobi mi yapmak gerekiyor. En çok galip gelen takımlar sıralamasında 71 maçla Fenerbahçe birinci. Son 3 sezonda 232 golle en çok gol atan takım Fenerbahçe... Bu istatistiklere bakıldığı zaman son 3 sezonda açık ara önde olan takımımızın sadece sahada kaybetmediğini anlayın. Büyük resmi görün. Kadıköy'deki mabedimizi eski günlerine dönsün. Şu andaki manzara belli bir yaşın üzerindeki taraftarların kabul edemediği bir tablodur."

"GEÇEN SENE GARİP BİR SEZONDU"

"Keşke devam etseydim demiyorum çünkü hayat keşkelerle devam etmiyor. Geçtiğimiz sezon çok ilginç bir sezondu. Dünya Kupası, deprem, seçimler... Avrupa'da gruptan yenilmeden çıktık, puan averajı son 12 yılın en yüksek averajı Fenerbahçe için... Resmi maçlarda 123 gol atmışız. 9 sene sonra Türkiye Kupası'nı almışısız. Dolayısıyla baktığımız zaman başarısız diyebileceğimiz bir sezon diyemeyiz. Madalyonun diğer tarafında ise son derece iç saha ve derbi performansı var. Küme düşme hattındaki takımlara kaybettiğimiz 9 puanın 7 puanını Kadıköy'de kaybettik. İki farklı bakıldığında garip bir sezon. Şampiyonluk olmadığı zaman suç başkan ve yönetimindir. Bizim kısmetimiz mi bilemiyorum ama şuna dikkat çekeceğim. Üçlü sistem gitmiyor diye Vitor hoca ile yollarımızı ayırdık. Yeni hoca arayışımızda üçlü oyun oynamayan hocayı özellikle tercih ettik. 30 yıllık hoca kariyerinde hiç denemediği üçlü sistemi bizde bu sistemi denedi."

"TARTIŞMASIZ 2-3 OYUNCU ALACAĞIZ"

"Ana parayı ödeme dönemi bu sene başlıyor. Tüm gelirlerimizin yarısı kesiliyor. Biz bulacağımız sponsorlarla 2-3 tane tartışmasız bir şekilde takımımızın kalitesini artıracak oyuncuları şu anda odaklanmak durumdayız. Batshuayi'yi ilk istediğimizde 12 milyon euro istemişlerdi. Transfer döneminin son günlerinde 3 milyon euroya aldık. Hocamızın istemediği oyuncuları da göndermek o derecde önemli."

"ZAJC'IN TEZ ZAMANDA BURAYA DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

"Crespo, Vitor Pereira ve İsmail hocamızla müthiş performans sergiledi. Geçen sezon biraz düşük birt performans sergiledi. Bir oyuncu ya kalır ya gider. İki alternatifi de değerlendiryoruz. Miha Zajc her takımın kadrosunda bulundurmak istediği bir şahsiyet. Fenerbahçe'yi benimsemiş bir oyuncu. İlk 2 senesi istediğimiz faydayı sağlayamadık. Avrupa'nın 5 büyük liginden de talipleri var. Arzumuz tez zamanda buraya dönmesi."

"AKADEMİ İKİ YIL SONRA HAZIR HALE GELECEK"

"Akademimizin temeli 29 Ekim olmadan atılacak. Oraya yapılacak maddi imkanları da yaratmak zorndayız. Futbol organizasyonu Fikirtepe, Dereağzı ve Samandıra'da yürütülüyor. Bizim akademi için bir sözümüz var. Akademi iki sezon sonra hazır hale gelecek."

"ARDA GÜLER, FENERBAHÇE'DE KALMAYACAK"

"Arda Güler sorusuna uzun cevap vermeyeceğim. milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda'yı bağrına basmıştır. Sadece Fenerbahçe taraftarı için değil gittiğimiz deplasmanlarda da ne kadar sempatiyle bakıldığını gördük. Şu an süreç tamamlanmadı ve bir yerde sonuçlanacak. Detaylı bir şekilde tüm gelişmeleri anlatacağım. Arda'nın bu kadar istenmesi Fenerbahçe ve ailesinin değil, Türk futbolunun gururudur. Arda bundan sonraki kariyerinde ne yaparsa yapsın herkes için en hayırlısı olsun. Arda Güler, Fenerbahçe'de kalmayacak."


GÜNDEM
1

Türkiye'den İsrail kararı! Tüm ticaret ilişkileri durduruldu

2

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

4

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

5

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

SİYASET