Akşener’e CHP’den cevap geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, "Ben bu saatten sonra değişmem. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz." sözleriyle cevap verdi.

SİYASET 3.03.2023 21:08:00 0
Akşener’e CHP’den cevap geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Altılı Masa'dan ayrıldıklarını duyurmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımla cevap verdi.

"SOFRA BÜYÜMEK ZORUNDA. BUNU DA KİMSE DURDURAMAZ"

Akşener’in, ittifak ortaklarına ağır eleştirilerde bulunduğu ve Altılı Masa’yı dağıttığı açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan videolu paylaşım geldi.

Paylaşımına “Soframızı büyütmeye devam edeceğiz. Sabırla…” notunu düşen Kılıçdaroğlu "Ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm. Birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Bu sofraya 'o oturmasın, bu oturmasın' diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye'yi 20 senedir yaşıyoruz zaten. 'Erdoğan gitsin, ama Erdoğanizm gelsin' bu da olmaz. Tarihi sorumluluğumuz var bizim. İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim.

Sürekli aynı olgular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve sorumlu davranacağız.

Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm. Birleştirmeye de devam edeceğim, sofra büyümek zorunda. Bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerektirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu, kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. "


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

2

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

3

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

4

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

5

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

SİYASET