Akın Akın geliyorlar: Kapıkule Sınır Kapısı'nda Bayram yoğunluğu

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan, yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan girişte duygu dolu anlar yaşıyor.

GÜNDEM 25.06.2023 12:34:00 0
Akın Akın geliyorlar: Kapıkule Sınır Kapısı

 Kurban Bayramı'nı ailelerinin ve sevdiklerinin yanında geçirmek üzere yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor.

Yurda girişte Türk bayrağını görünce duygulanan gurbetçiler, büyük bir heyecan ve mutlulukla memleketlerinin yolunu tutuyor. 


 Son bir ayda 100 binden fazla gurbetçinin giriş yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıllara oranla işlemlerin daha hızlı yapıldığını ve şartların iyileştirildiğini söyleyen gurbetçiler, rahat bir yolculuk geçirdiklerini belirtiyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Şubesi ekipleri ise sınır kapısında kurduğu stantlarda gurbetçilere Edirne'nin lezzetlerinden olan badem ezmesi, kavala kurabiyesi, kolonya ve içecek ikram etti. 


 Yolculuğun çok güzel geçtiğini, gümrüklerde beklemediklerini söyleyen ve Almanya'dan gelen Gurbetçi Saliha Aktaş, Türkiye'ye giriş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. 

 "Bayrağımızı görünce duygulanıyoruz" 


 Güzel bir yolculuk geçirdiklerini söyleyen ve Almanya'dan gelen Gurbetçi Osman Tuna, "İlk defa 22 saatte Türkiye'ye giriş yaptık. Bu kadar hızlı hiç gelmemiştik. Vatana geldiğimiz zaman duygulanıyoruz gözlerimiz yaşarıyor bu duyguyu anlatmak zor. Vatanımızı özlüyoruz ve 1 seneyi iple çekiyoruz. Dört gözle bekliyoruz. İzin olmaz ise moral sıfır oluyor. Bayrağımızı görünce duygulanıyoruz. Allah bizi vatanımızdan eksik etmesin" dedi. 


 Kapıkule Sınır Kapısı’nın hemen dışında ücretsiz ikramlar yapılması ve gurbetçilerin rahatlıkla dövizlerini bozdurup HGS işlemlerini gerçekleştirebilmesi de onlara büyük kolaylık sağlıyor.

Aynı zamanda gurbetçilerin sıra beklerken dinlenebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz otopark hizmeti de yine yapılan hizmetler arasında yer alıyor. 

100 bin gurbetçi geldi

Yetkililer, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 1 Haziran'dan beri ülkeye 28 bin 325 araçla, 100 bin 543 gurbetçinin girdiğini belirtti.

1 milyon gurbetçi bekleniyor

Yetkililer, ayrıca, bayram öncesi Edirne'den, Bulgaristan'a açılan, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapıları ile Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule gümrük kapılarından 1 milyona yakın gurbetçinin ülkeye giriş yapmasını beklediklerini ifade etti.

Sınır kapısına gelen gurbetçiler hem ana vatana ayak basmanın hem de yakınlarını görecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Yurda girişte Türk bayrağını görünce duygulanan gurbetçiler, heyecan ve sevinçle memleketlerine doğru yola koyuluyor.


                                


GÜNDEM
1

İki lider arasında kritik görüşme: özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

3

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

4

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

5

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

SİYASET