Akaryakıt’a Zam Yolda

KDV'nin yüzde 20'ye yükseltilmesinin ardından akaryakıta zam geldi. Son olarak 12 Temmuz Çarşamba günü gece yarısından itibaren motorinin litresi 1 lira 7 kuruş daha zamlanacak.

GÜNDEM 11.07.2023 09:35:00 0
Akaryakıt’a Zam Yolda

Akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalar sürüyor. Rusya-Ukrayna savaşı en çok yakıt sektörünü etkiledi. Brent petrolde yaşanmış olan hareketlilikle beraber fiyatlar bir iniyor, bir çıkıyor. Böylelikle taşıt sürücülerini yakından ilgilendiren benzin ve motorin fiyatları, hafta arasında fazlaca kere değişime uğruyor.

KDV zammı pompa da görüldü. Bayram öncesi ve sonrası gelen zamlara KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmesi de eklenmişti. Son olarak benzinin litresine 40 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 38 kuruş zam gelmişti. Motorine 1 lira 7 kuruşluk zam daha Sektör kaynaklarından gelen bilgiye göre, motorin bir kere daha zamlanıyor. 

12 Temmuz Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak suretiyle motorine 1 lira 7 kuruşluk zam bekleniyor. Benzin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği bulunmuyor. Zamla beraber iki grupta da fiyatlar kafa kafaya gelecek. Güncel fiyatlar İstanbul'da motorin litre fiyatı 25.20 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise 26.65 liradan satılıyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM