AK Parti'de milletvekillerinin yüzde 70’i değişiyor

14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için aday listesi bugün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; üç dönem kuralı ''istisnasız'' uygulandı.

GÜNDEM 9.04.2023 13:01:00 0
AK Parti

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala seçime katılacak siyasi partiler milletvekili aday listelerini bugün YSK'ya teslim edecek.

Milletvekili aday listesinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala, basına sızan bazı bilgilere göre, AK Parti, seçimlere milletvekili listesinde gerçekleştirdiği önemli değişikliklerle girmeye hazırlanıyor.

Üç dönem kuralı uygulandı

AK Parti'nin büyük bir değişim yaptığı aday listesinde 27. Dönem'de görev alan milletvekillerinin yüzde 70'i değişiyor.

Partili kaynaklara göre, uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı "istisnasız" uygulandı.

17 bakan üst sıralardan aday

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada kabinedeki yer alan bakanların milletvekili adayı olacağını belirtti. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin önemli aktörleri ile mevcut bakanları Anadolu şehirleri ve büyükşehirlerde aday olarak gösterdi.

Kadın sayısında artış

AK Parti'de, kadın milletvekili aday sayısı geçen döneme göre artırıldı. Kritik şehirlerde kadınlar, ön sıralarda aday olarak gösterildi.

En genç aday 19 yaşında

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'de 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

Listenin en genç ismi ise 19 yaşında bir üniversite öğrencisi oldu.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM