Ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

ASAYİŞ 14.06.2023 14:50:00 0
Ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

 Kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, evlat nöbetini sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunarak eylemlerine devam ettiler. 


 Kandırılarak dağa kaçırılan oğluna seslenen anne Ayten Koçhan, oğluna “teslim ol” çağrısında bulunarak, “Ben Ersin’in annesiyim. 8 yıldır oğlumdan bir haber alamadım. PKK’dan ve HDP’den çocuğumu istiyorum. Oğlum beni duyuyorsan gel teslim ol, yolunuz yol değil. Aç susuz dağların başındaki mağaralarda ne işiniz var? Gelin teslim olun oğlum. Geçen gün iki kişi geldi teslim oldu. Sende gel teslim ol, yolun yol değil” dedi. 


 HDP ve PKK’dan oğlunu isteyen anne Şahinaz Özcan ise “Ben Atilla’nın annesiyim. 6 yıldır ben çocuğumdan haber alamadım. Oğlum var mı yok mu bilmiyorum. 

Oğlumu götüren HDP ve PKK’dır. Onlar çocuklarımızın nerede olduğunu biliyorlar. HDP ve PKK’dan çocuğumu istiyorum.  Bir kişi bile dağda kalana kadar biz eylemlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


                                      


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM