Adaylık kavgası miting alanına yansıdı!

İmamoğlu'nun kalabalığı toplayamayacağını bilen CHP Genel Merkezi, miting alanı olarak özellikle Yenikapı'yı tercih etti. CHP'nin az katılımı göstermek için tuzak kurduğu İmamoğlu, Saraçhane Meydanı'nı seçti.

GÜNDEM 15.12.2022 20:38:00 0
Adaylık kavgası miting alanına yansıdı!

Hakkında kesinleşmemiş bir dava varken mağduru oynayan İmamoğlu'na adaylık konusunda yeni darbe Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Adaylık konusunda İmamoğlu'na defalarca veto veren Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun itibarını sarsmak için düzenlenecek olan mitingi Yenikapı'da yapmak istedi. CHP'nin adaylık konusunda saf dışı bırakmak istediği İmamoğlu, Yenikapı'yı doldurmayacağını anlayınca baskın davranıp mitingi daha küçük olan Saraçhane Meydan'da yaptı.

Miting öncesi, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın, Yenikapı'da miting düzenlemek üzere İstanbul Valiliği'ne yazı gönderdiği ortaya çıktı.

CHP İl Başkanlığı tarafından Valilik'e gönderilen yazıda, CHP'nin 15 Aralık Perşembe günü için Yenikapı Etkinlik Alanı'nda miting düzenleme kararı aldığı açıklandı.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki altılı masanın liderleri, Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının ardından Saraçhane Meydanı'nda bir araya geldi.

İl emniyet kaynakları, İBB Başkanı İmamoğlu ile parti liderlerinin konuşma yaptığı mitinge, 25 bin civarında katılım olduğunu bildirdi.


GÜNDEM
1

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

2

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

3

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

4

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

5

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

GÜNDEM