ABD’nin son adımı savaşı uzatıyor mu?

Beyaz Saray'da gerçekleşen ABD Başkan ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ortak açıklamaları sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den sert açıklamalar geldi.

DÜNYA 22.12.2022 19:57:00 0
ABD’nin son adımı savaşı uzatıyor mu?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Ukrayna'ya yapacağı Patriot sevkiyatı için, "Bu, sadece çatışmanın uzamasına neden olacak" dedi.

BEYAZ SARAY'DA İKİLİ ZİRVE

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ve ABD Başkanı Joe Biden Washington'da ortak basın toplantısı düzenlemişti. Beyaz Saray'da gerçekleşen zirvede ikili, Patriot füzelerinin önemine ilişkin açıklamalar yapmıştı.

ABD'nin Patriot hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya vermesinin Rusya ile gerilimi artırma olasılığını nasıl hesapladığına ilişkin soru üzerine Biden, bu silahın sadece savunma amaçlı olduğunu ve gerilimi tırmandıracak bir kabiliyet olmadığını dile getirmişti

2 MİLYAR DOLARLIK YARDIM PAKETİ

Zelenskiy ise Biden'ın açıkladığı 2 milyar dolarlık yardım paketinin ve bu paketin en önemli içeriği olan Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için oldukça önemli olduğunu söylemişti. Zelenskiy, "Bu Ukrayna'nın güvenli bir hava sahası oluşturması için çok önemli bir adım. Ancak bu şekilde terörist ülkeyi (Rusya) ve onun enerji kaynaklarımıza, halkımıza ve altyapımıza yönelik terör saldırılarını sona erdirebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.


GÜNDEM
1

MEB'den özel eğitim kurumlarına 65 milyon lira ceza

2

Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi

3

Simit fiyatlarına bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

4

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları için görüşmelere başlıyor

5

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

EĞİTİM