ABD felaketle mücadele ediyor, Biden tatilde

ABD, yoğun kar fırtınası yüzünden zor zamanlar geçirirken ABD Başkanı Joe Biden ve ailesinin tatile gitmesi halkın tepkisini çekti.

DÜNYA 29.12.2022 19:39:00 0
ABD felaketle mücadele ediyor, Biden tatilde

Kar fırtınasının 65'ten fazla can kaybına yol açtığı belirtilirken ABD Başkanı Joe Biden ise tatile çıkmayı tercih etti.

Dondurucu soğukların sürdüğü ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı sonucu marketlerde temel gıda ürünlerine yönelik adeta talep patlaması yaşandı.

Amerikalılar raflardaki ürünleri tüketirken, bazı marketler yağmalama olaylarına sahne oldu.

BİDEN VE AİLESİ TATİLDE

Biden ve eşi First Lady Jill Biden, Noel ile yeni yıl arasındaki tatillerini daha sıcak hava şartlarında geçirmek üzere Karayipler'deki ABD Virgin Adaları'na gitti.

İkili, büyük bir kış fırtınası ülkenin kuzey kesimlerini vururken, salı günü Washington DC'den St. Croix'e uçtu.

TATİL ÖNCESİ ACİL DURUM İLANINA ONAY VERDİ

ABD basınına göre, Biden çiftinin yanında kızları Ashley ile kocası ve torunları bulunuyordu. Sırtında çanta taşıyan Biden, ailesiyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Başkan Biden, tatile gitmeden önce, onlarca can kaybına yol açan olumsuz hava şartlarının ardından pazartesi günü New York eyaleti için acil durum ilanını onayladı.

ABD MEDYASI TEPKİ GÖSTERDİ

Tatil, Fox News de dahil olmak üzere bazı medya kuruluşlarından eleştiriler aldı. Ülkede sorunların yaşandığı bir dönemde Biden'ın tatile çıktığı yazıldı.

Bu krizler, "sınır meselesi, enflasyon ve ölümcül kış fırtınası" şeklinde sıralanırken, haberde "Biden'lar, 2 Ocak 2023'e kadar St. Croix'in daha sıcak ikliminde olmanın tadını çıkaracak." denildi.

NÜFUSUN YÜZDE 60'INI ETKİLEDİ

AA'da yer alan bilgiye göre, Kanada'daki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar kapsamı genişleyen "ölümcül kar fırtınası", ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını olumsuz etkiledi.

“NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLEBİLECEK” 

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ülkenin bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmamış soğuk hava şartlarının yaklaştığını duyurmuştu.

Hava durumu servisi, "Yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayati tehlike oluşturabileceğine" işaret etmişti.


GÜNDEM
1

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

2

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

4

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

5

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

SİYASET