Yayla sezonunun başlaması ile mesaileri yoğun geçiyor

Türkiye'de en çok hava ambulansı kullanılan bölgelerden biri olan Doğu Karadeniz Bölgesinde Hava 61 Helikopter Ambulansı bölgenin zorlu coğrafi şartlarına rağmen hizmet vermeyi sürdürüyor.

SAĞLIK 1.07.2023 14:53:00 0
 Yayla sezonunun başlaması ile mesaileri yoğun geçiyor

Hava ambulansı bu yılın Haziran ayında yayla sezonunun da başlamasının etkisi ile birlikte 20 hastaya ulaşarak ilk müdahalelerinin ardından hastanelere nakillerini sağladı.

  
 Kurban Bayramında da mesaisini sürdüren hava ambulansı, bayramın ilk üç günü hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle  sadece 1 hastaya ulaşabilerek hastaneye naklini sağladı. 
 Yaz mevsimi dolayısıyla insanların yaylalara olan ilgisi artmasıyla birlikte hava ambulansı en yoğun günlerini yaşarken, bu yılın Haziran ayında 20 hastaya ulaştı. Hava şartları nedeniyle zaman zaman kalkış yapamayan hava ambulansı Kurban Bayramında sadece 1 hastaya ulaşabildi. 
 Trabzon'da 2009 yılı Ekim ayından itibaren hizmete giren helikopter ambulans, Trabzon'un yanı sıra Doğu Karadeniz'deki diğer komşu illere de hizmet verirken, en yoğun vaka dönemini yaz mevsiminde yaşıyor. 
                                       


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM