Vatandaşların tapuları Dünya Bankası'na teminat değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son zamanlarda ortaya çıkan "Vatandaşların tapularının Dünya Bankası'na teminat olarak gösterildiği" iddialarını yalanladı.

GÜNDEM 20.03.2024 10:11:00 0
 Vatandaşların tapuları Dünya Bankası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında bu yönde asılsız bilgiler paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tapu kayıtları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tutulur. Bu konuda mülkiyet güvencesi ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır.
Bazı tam hisseli (1/1) tapu kayıtlarının e-Devlet üzerinden sorgulandığında sistemsel bir hata nedeniyle 'müşterek' olarak gözüktüğü tespit edilmiştir. Bu teknik hatanın düzeltilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.
TAKBİS, Webtapu ve e-Devlet üzerinden ulaşılabilen tapu kayıtlarının yeknesaklığının sağlanması için çalışmalar devam etmektedir.
Vatandaşlara, resmi olmayan kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmemeleri ve doğru bilgi için yetkili kurumların açıklamalarını takip etmeleri çağrısında bulunuldu.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM