UNICEF'ten Refah Uyarısı: Felaket Olur

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in, güneydeki Refah kentine de kara saldırısı hazırlığında olması uluslararası toplumda endişe yaratıyor.

DÜNYA 27.02.2024 10:18:00 0
 UNICEF

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Refah'a olası saldırının felaket olacağı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu da Refah'a olası saldırı konusunda kaygılarını dile getirdi. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, Refah'a kara saldırısının felaket olacağı uyarısında bulundu.

Refah'ta Nüfus Yoğunluğu ve Güvenli Alan Yok

Russell, 300 binden az nüfusu olan Refah'ın, İsrail saldırılarından kaçan sığınmacılarla 1 buçuk milyon nüfusa ulaştığını vurguladı. Refah'taki nüfus yoğunluğu ve güvenli alanların yokluğuna dikkat çeken Russell, Gazze'de şu ana kadar 30 bine yaklaşan sivil kaybın yüzde 70'ini kadın ve çocukların oluşturduğunu hatırlattı.

Refah'a Saldırı Sivil Kayıplarını Artıracak

Russell, Refah'a yapılacak muhtemel İsrail saldırılarının sivil can kayıpları ve yaralanmaları aşırı derecede artıracağı uyarısında bulundu.

Uluslararası Toplumdan Tepki Bekleniyor

UNICEF'in Refah uyarısı, uluslararası toplumdan tepki ve acil adımlar beklendiğini gösteriyor. Refah'a olası bir İsrail saldırısının önlenmesi için acil diplomasi ve siyasi girişimler gerekiyor.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM