TUSAŞ'tan Kahramanmaraş'a dev yatırım

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ'ın Kahramanmaraş’ta yatırım yapacağını duyurdu. 1 milyar TL'lik yatırım yapılacağını belirten Demir, yatırımın 250 kişilik istihdam imkanı sunacağını söyledi.

GÜNDEM 31.03.2023 13:01:00 0
 TUSAŞ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu'nun duyurduğu yatırım planlamasına dair ayrıntıları Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir açıkladı.

Bir televizyon programına konuk olan Demir, TUSAŞ'ın deprem sonrası bölgede hem üretim hem de istihdam noktasında bir hareketlilik oluşturmak adına Kahramanmaraş'ta bir üretim tesisinin kurulacağını ifade etti..

Prof. Dr. Demir şunları söyledi:

"TUSAŞ, hızlılık açısından şu anda ilk adım kapalı bir alana girerek, kendi makine ve teçhizatı oraya taşıyarak, üretime başlayacak. Daha sonra ise daha geniş bir alana kendi programını hayata geçirecek. Tabii TUSAŞ'ın yaptığı planlama bizim için sadece bir adım. Biz 7-8 değişik bölgede, diğer şirketlerimizin benzer faaliyetler yapmasını planladık. Amacımız bölgede bir an önce üretim ve istihdam faaliyeti yaparak, bölgeye canlılık katmak. TUSAŞ'ın sivil uçaklara yönelik yoğun bir iş yükü var. TUSAŞ, bu iş yükünü farklı yerlere tesisler kurarak, bölgeye aktarmayı planlıyor. Tusaş'ın gelecekteki planlanan iş yükü özellikle uçak parçaları alanında. Bu anlamda da bir üretim planlaması söz konusu."

1 milyar lira değerinde yatırım

Bölgedeki şartların süreçle ilgili detayların şekillenmesinde etkili olduğunu söyleyen Demir, "Şu anda kapalı bir alan bulundu ve oraya teçhizatın aktarılması planlanıyor. Ancak tabii TUSAŞ, daha büyük tesis alanları için bölgedeki otoriterlerle temas halinde. Yer ve mekân belli olduktan sonra çok hızlı bir şekilde imar edip, 6 ay içinde tesislerimizi faaliyete geçiririz. TUSAŞ, ilk olarak 250 kişilik bir istihdam sağlayacak. Ama bu sayı ilerleyen yılda 500-600'leri bulabilir. Yatırımın değeri tesis artı konut 1 milyar lira" dedi.


GÜNDEM
1

1 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ!

2

Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

3

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

5

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı