Sıcaklardan çiçekleri koruma yöntemleri

Eskişehirli çiçekçi esnafı Murat Çelik, bu yıl anormal derecede artan sıcaklıklar sebebi ile çiçeklere daha fazla su takviyesi yapılması gerektiğini ifade ederek, bitkilerin daha uzun ömürlü olabilmesinin yöntemlerini anlattı.

YAŞAM 10.08.2023 09:48:00 0
 Sıcaklardan çiçekleri koruma yöntemleri

 Eskişehir uzun süre alışılmadık bir sıcaklık artışıyla karşı karşıya kaldı. Yüksek hava sıcaklığı normal yaz sıcaklıklarının çok üzerine çıkarak, hem insanları hem de bitkileri etkiliyor. Bu durum özellikle çiçekçilik sektöründe faaliyet gösterenleri için ekstra zorluklar getiriyor. Son yılların en sıcak yaz mevsiminde çiçek bakımına dikkat edilmesi konusunda çiçekçi esnaf uyarı yapıyor. Çiçekçi esnafı çiçeklerin güneş ile doğrudan temas ettirilmemesi gerektiğini ifade etti. Özellikle çiçeklere ekstra su takviyesi yapılmasının önemli olduğuna vurgu yapan esnaf, ev ve işyerindeki nem oranına da dikkat edilmesini istedi. 



 “Çiçeklerin bakteri ürütmemesi için de çamaşır suyu kullanıyoruz” 
 Bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışan çiçekçilerden biri olan Murat Çelik, çiçekleri korumak için çeşitli etkili yöntemler uygulandığını dile getirdi. Çiçekleri dolapta serin tutmak ve üzerlerinde oluşan bakterileri yok etmek için çamaşır suyu kullanılması gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu: 


 "Bu aşırı sıcaklar çiçeklerin can çekişmesine neden oluyor. Bu durumu engellemek ve çiçeklerin sağlıklı kalabilmesi için onları serin bir ortamda, yani dolapta tutuyorum.

 Çiçeklerin bakteri ürütmemesi için de yapraklarında  ve toprak üzerinde çamaşır suyu kullanıyorum. Böylece çiçekleri daha uzun ömürlü ve korumuş oluyorum." 
                                      


GÜNDEM
1

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

2

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

3

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

4

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

5

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

SİYASET