Rusya’nın Voronej kentindeki akaryakıt deposunda patlama

Rus paralı asker grubu Wagner'in isyan başlattığı Rostov-on-Don kentinden sonra gözlerin çevrildiği Voronej’de bir akaryakıt deposunda patlama meydana geldi. Deponun askeri helikopterle vurulduğu iddia edildi.

GÜNDEM 24.06.2023 15:42:00 0
 Rusya’nın Voronej kentindeki akaryakıt deposunda patlama

 Rus ordusuna karşı isyan başlatan paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in Rostov-on-Don kentinden başkent Moskova’ya doğru ilerleme tehdidin ardından gözler Moskova'nın 500 kilometre güneyindeki Voronej kentine çevrildi.

Kent merkezindeki bir akaryakıt deposunda büyük bir patlama meydana geldi. Bölgeye itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Patlamayla birlikte yükselen alevler gökyüzüne sardı. Voronej Valisi Aleksandr Gusev yaptığı açıklamada, "Voronej'deki Dimitrova Caddesi'nde bulunan bir yakıt deposunda çıkan yangın söndürülüyor. Olay yerinde 100'den fazla itfaiye ekibi ve 30'dan fazla yangın söndürme aracı çalışıyor. İlk bilgilere göre can kaybı yaşanmadı" dedi. Vali Gusev patlamanın nedenine yönelik bilgi paylaşmadı. 



 Akaryakıt deposunun helikopterle vurulduğu iddiası


 Rus basınında çıkan haberlerde, patlamanın akaryakıt deposuna saldırı gerçekleştirildikten sonra meydana geldiği iddialarına ver verildi. Görgü tanıklarının ifadelerine dayandırılarak servis edilen haberlerde, akaryakıt deposuna önce KA-52 tipi askeri bir helikopterin yaklaştığı, sonra büyük bir patlama meydana geldiği belirtildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de bir helikopterin akaryakıt deposuna yaklaştığı, sonra büyük bir patlama olduğu görüldü. 
 Ayrıca Rostov bölgesindeki askeri binalarda kontrolü sağlayan Wagner savaşçılarının Voronej kentinde de görülmeye başladıkları ve Voronej'deki bazı askeri tesislerin kontrolünü ele geçirdiği iddia edildi. 
                          


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM