Oğul veren arılar çam ağacının üzerinde ilginç görüntü oluşturdu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde oğu veren arılar bir çam ağacının üzerinde ilginç görüntüler oluştururken, arıcı vatandaş yağışlardan sonra verimin arttığını belirtti.

YAŞAM 21.06.2023 13:10:00 0
 Oğul veren arılar çam ağacının üzerinde ilginç görüntü oluşturdu

 Kurak geçen bir kış mevsiminin ardından etkili olan yağışlarla Seyitgazi ilçesinde arıcılık normale dönüyor. Oğul döneminin gelmesiyle birlikte kraliçe arılar ile bazı işçi arılar kovanlarından ayrılarak üremeye çıkarken, Göcenoluk mahallesindeki bir koloninin çam ağacının üzerinde yığıntı oluşturmasıyla ilginç görüntü meydana geldi. Arıcılık yapan vatandaş, bu sene arıların daha fazla oğula yüklendiği ifade ifade ederken, yağışlardan sonra verimin de arttığını dile getirdi. Oğul döneminin haziran ayının sonuna devam edeceği ön görülüyor. 

 “Herhalde bizim arılar fazlasıyla üremeye geçecekler, bayağı bir oğula yüklendiler.” 
 Göcenoluk mahallesinde arıcılık yapan Nasuf Şükrü Yavuz, “Bu sene yağışın bol olması sebebiyle verimli çalışıyoruz. Herhalde bizim arılar fazlasıyla üremeye geçecekler, bayağı bir oğula yüklendiler. Kış sezonu kurak geçtiğinden dolayı arılardan fazla verim alamıyorduk. Baharın da düşmesiyle birlikte arılar güçlendi. Havalar kurak olunca çiçekler kuruma yapıyor ve arı bal toplayamıyor. Yoğun yağışlar bazı noktalarda olumsuz etkiler oluştursa da bizim yöremizde normal bir şekilde yağdığı için problem olmadı. Afet olduğu zaman çiçekler kırılıyor, toprağı ve otu tamamen süpürüyor. Ayrıca yağışlı havalarda arılar uçamıyor” dedi. 

 Oğul nedir, arı nasıl oğul verir? 
 Koloni halinde yaşayan arıların neslini devam ettirebilmek amacıyla ana arı ile bazı işçi arıların kovanı terk etmesine veya arıcı tarafından yeni bir koloni oluşturulmasına oğul denir. Koloni olarak yaşayan arılar yine koloniler şeklinde bölünerek çoğalır. Bu bölünme bir kısım arının, ana arıyla birlikte kovanı terk etmesiyle oluşur. Koloninin bu şekilde bölünmesine oğul çıkarma denir. Kovanı terk eden yeni koloni ise oğul arısı şeklinde isimlendirilir. 
                                        


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM