Küresel Piyasalar Fed ve ECB Beklentisiyle Pozitif Seyrediyor

Gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına çevrildi.

EKONOMİ 7.03.2024 10:32:00 0
 Küresel Piyasalar Fed ve ECB Beklentisiyle Pozitif Seyrediyor

Powell'ın Açıklamaları Piyasaları Rahatlattı

Powell, ABD Temsilciler Meclisi'nde yaptığı sunumda, ekonominin genel olarak beklendiği gibi seyretmesi halinde "bu yılın bir noktasında" politika kısıtlamalarını azaltmaya başlamanın muhtemelen uygun olacağını söyledi. Powell, enflasyondaki ilerlemenin tersine dönmemesi için faiz indirimlerinde dikkatli olunması gerektiğine de vurgu yaptı.

Analistler Fed'in Adımlarını Takip Ediyor

Analistler, Powell'ın sözle yönlendirmelerinin piyasalar tarafından pozitif karşılandığını ve yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin Fed'in ilerleyen dönemde atacağı adımları etkileyebileceğini belirtiyor.

Fed'in Bej Kitap Raporu: Ekonomik Faaliyette Hafif Artış

Fed'in Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunda da ekonomik faaliyetin ocak ayının başından bu yana hafif artış kaydettiği bildirildi. Raporda, gelecekteki ekonomik büyümeye ilişkin görünümün genel olarak olumlu kalmaya devam ettiği aktarıldı.

ECB Faiz Kararı Bekleniyor

Bugün ise gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına çevrildi. ECB'nin faiz oranlarını sabit tutması beklenirken, Başkan Christine Lagarde'ın açıklamaları piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Diğer Gelişmeler

ABD'de açıklanan veriler, iş gücü piyasasında yumuşama sinyalleri verdi.
Yavaşlamaya devam eden yıllık ücret artışı da aynı dönemde yüzde 5,1 ile Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.
ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan gerileyerek yüzde 4,10 seviyesine inerken, altının ons fiyatı yüzde 0,6 artışla 2 bin 159 dolardan alıcı buluyor.
Düşüş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyan dolar endeksi, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 103,2 seviyesinde bulunuyor.
Kripto para piyasalarında hafta içinde 69 bin doların üzerine çıkarak rekor tazeleyen Bitcoin, 66 bin doların hemen altında dengelendi.
Borsa İstanbul'da Dün Yükseliş

BIST 100 endeksi dün günü yüzde 1,31 değer kaybıyla 8.744,58 puandan tamamladı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM