Hindistan’da Nipah virüsü alarmı: 2 ölü

Hindistan’da yarasa ve domuzların taşıdığı Nipah virüsü nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, temaslı olduğu belirlenen 706 kişiye ise test yapıldığı belirtildi.

DÜNYA 14.09.2023 16:32:00 0
 Hindistan’da Nipah virüsü alarmı: 2 ölü

 Hindistan’da Nipah virüsü nedeniyle yetkililer alarma geçti. Ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde 30 Ağustos’tan bu yana iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından virüsün yayılmasını önlemek için 9 köyde okullar, iş yerleri kapatıldı, toplu taşıma seferleri ise askıya alındı. Biri çocuk 3 kişinin hastanede tedavisi devam ederken, temaslı olduğu belirlenen 153’ü sağlık çalışanı 706 kişiye test yapıldığı belirtildi.

 


 Eyalet Başbakanı Pınarayi Vijayan yaptığı açıklamada, test yapılan temaslı sayısının artabileceğini ve karantina merkezleri oluşturulacağını söyledi. Vijayan, ilk vakanın tespit edildiği Kozhikode bölgesinde yaşayanlara 10 gün boyunca toplu alanlara gitmemeleri çağrısında bulundu. 


 Eyalet Sağlık Bakanı Veena George ise yaptığı açıklamada, "Enfekte kişilere temas edenleri takip etmeye ve semptomları olan herkesi izole etmeye odaklanıyoruz” dedi. 
 Kerala eyaletinde 2018'den bu yana 3 kez Nipah salgını meydana gelmiş ilk salgında 21 kişi ölmüş, 2019 ve 2021'deki salgınlarda ise iki kişi hayatını kaybetmişti. 


 Nipah virüsü Malezya ve Singapur'da ilk kez 1999’da domuz çiftliklerinde çalışanlarda görülmüştü. İnsanlara yarasa veya domuzlardan bulaşarak yayılabilen virüs, doğrudan temas yoluyla ya da gıdaların tüketilmesiyle de bulaşabiliyor. 
                             


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM