Erzincan ve Bayburt için fırtına ve yüksek sıcaklık uyarısı

Meteorolojiden Erzincan ve Bayburt için fırtına ve yüksek sıcaklık uyarısında bulunuldu.

YAŞAM 11.08.2023 10:36:00 0
 Erzincan ve Bayburt için fırtına ve yüksek sıcaklık uyarısı

 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan ve çevresi yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
 Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Bayburt ve çevrelerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. 
 “Yüksek sıcaklık uyarısı” 


 Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında güneş çarpması riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 


 “Kuvvetli rüzgar uyarısı” 
 Rüzgarın; Erzincan, Bayburt ve çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 
 


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM