ATO’da 100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi ile genç girişimcilere tecrübeler aktarıldı

100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi kapsamında ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, genç girişimcilere yaşadıkları tecrübeleri anlattı.

21.10.2023 14:29:00 0
 ATO’da 100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi ile genç girişimcilere tecrübeler aktarıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi kapsamında ATO Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, genç girişimcilere yaşadıkları tecrübeleri anlattı.
TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi organizasyonu kapsamında “100. Yılda Ekonomi ve Girişimcilik Panel ve Söyleşisi” etkinliği gerçekleştiriliyor. 100. Yılda Yüz Genç Lider Başkent’te temalı program, Günümüze Yön Verenler Paneli ve Geleceği Tasarlayanlar söyleşi oturumu ile Ahilik ve Gençlik Köprüsü Etkinliği’nden oluşuyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda düzenlenen panele, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Seyit Ardıç’ın yanı sıra çok sayıda genç girişimci katıldı.
ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz panelden önce yaptığı açılış konuşmasında, her yöneticinin geçmişinde yoksulluk hikayesi olduğunu dile getirerek, “Bunları deneyim olarak dinlemediğimiz müddetçe onların yaşadığı sorunların hepsini tekrar yaşamak zorunda kalacaksınız. Samsun’dan Oxford’a giden hikayeyi dinlemediğiniz sürece onların yaşadığı bütün aksaklıkları yeniden deneyimlemek zorunda kalırsınız” diye konuştu.
TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hakan Tarhan’ın moderatörlüğünü yaptığı Günümüze Yön Verenler Paneli’nde gençler, akıllarındaki soruları ATO Başkanı Baran’a ve ASO Başkanı Ardıç’a yöneltti.
“Herkes üniversite okumak zorunda değil”
Ardıç, burada yaptığı konuşmada, üniversiteleri nitelikli lise eğitimi veren kampüsler olarak niteleyerek, “Buralarda 4-5 yılımız geçiyor. 5 sene sonra makine mühendisi arkadaşlara soruyorum, ‘hanginiz bir fabrika 3 ay vakit geçirdiniz?’ Böyle bir şey olabilir mi ya? Makine mühendisi olarak mezun oluyorsunuz ve toplam sanayide 1 ay bile geçirmeden mezun oluyorsunuz. Bizler de doğal olarak fabrikalarımıza beyaz yakalı tabir ettiğimiz mühendis alırken üniversitesine bakmak zorundayız. Çünkü ‘ODTÜ’yü kazandıysa bu arkadaşımız zeki bir arkadaştır’ diye düşünüyoruz. Bu yüzden bizim söylediğimizi alabilir. Üniversiteden bir şey öğrenerek gelmiyor bize. Boş geldi. ‘Biz öğreteceğiz, bizim verdiklerimizi alır’ diye düşünüyoruz. Herkes üniversite okumak zorunda değil. Bir an önce mesleğe atılın. Korkmayın, cesur olun. Fabrikalarda vakit geçirin” diye konuştu.
Baran ise burada yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:
“30-40 yıl öncesine baktığımızda Ankara, memur kenti olarak anılıyordu. Ama bugün çok farklı bir yerde. Cumhuriyetimizin başkenti aynı zamanda savunma sanayiin de başkenti. Katma değerli üretim fiyatı çok iyi yerlere geldi. Sizlerin içinde olduğunuz eğitimde, Ankara’nın yeri çok önemli. 21 üniversitemiz var. Bizim en çok vurgu yaptığımız noktalardan biri de 25 bin yurt dışı öğrencisi olması. Sağlıkta çok kıymetli Ankara’mız.”
Program, panelin ardından Ahilik ve Gençlik Köprüsü Etkinliği ile devam etti.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM