65 yaş ve üstü vatandaşlar için flaş uygulama! Adreslerine teslim ediliyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç çok önemli açıklamalarda bulundu ve pilot bölgede 65 yaş üstü vatandaşların kullanımına sunulan Adrese Teslim Şifre Başvurularının başladığını belirtti.

YAŞAM 5.12.2020 14:28:00 0
65 yaş ve üstü vatandaşlar için flaş uygulama! Adreslerine teslim ediliyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yaptığı açıklamalarında e-Devlet'e yönelik 65 yaş üstü vatandaşlar için Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlatılan "Adrese Teslim Şifre Başvuruları" hizmetinin Keçiören'de de uygulamaya konulduğunu vurguladı.

Ayrıca Koç açıklamalarında pilot çalışmaların ardından tüm Türkiye'de kullanıma sunulacağını belirterek e-Devlet Kapısı'nda yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

SALGINLA MÜCADELE KAPSAMINDA GELİŞTİRİLDİ 

Koç açıklamalarının devamında 65 yaş üstü vatandaşların artık e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeden başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapabileceklerini ve şifrelerini evlerinde teslim alabileceklerini belirterek projenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında geliştirildiğini bildirdi.


 
Açıklamalarında "Pilot bölge olarak seçilen Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların kullanımına sunulan Adrese Teslim Şifre Başvuruları hizmeti, Keçiören'de de başladı." ifadelerini kullanan Koç, daha önce e-Devlet şifresi almamış 65 yaş üstü vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifresinin adreslerine teslim edilmesini talep edebileceklerini ve başvurularının durumlarını izleyebileceklerini anlattı.

KİMLİK DOĞRULAMASI YAPILACAK 
 
Alit Taha Koç açıklamalarının devamında "Hizmet, pilot çalışmaların tamamlanmasının ardından tüm Türkiye'de başvuruya açılacak" ifadelerini kullandı ve şifre tesliminin, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


GÜNDEM
1

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

2

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

3

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

4

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

5

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

EKONOMİ