6,4 büyüklüğünde yeni deprem

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

GÜNDEM 20.02.2023 20:10:00 0
6,4 büyüklüğünde yeni deprem

Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşti. 

Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

5,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Bu depremin ardından saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem meydana geldi.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

HATAY VALİSİ DOĞAN: BAZI İHBARLAR ALDIK, BUNLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

'DEPREMLER DEVAM EDECEK' UYARISI

Uzmanlar daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

AFAD: HASARLI BİNALARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Deprem sonrası AFAD'dan yapılan açıklamada "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin." denildi.

ADANA VALİSİ ELBAN, KENTTE YIKILAN BİNA OLMADIĞINI BİLDİRDİ

Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

MERSİN VALİLİĞİ UYARDI: DENİZ KIYISINDAN UZAK DURUN

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Vatandaşlarımızın deniz kıyısından uzak durması önemle rica olunur'' denildi.

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLİYOR

Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından İskenderun Devlet Hastanesi tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL: METRUK BİR BİNADA KISMİ ÇÖKME VAR, CAN KAYBI YOK

Gaziantep Valisi Davut Gül, Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından kentte metruk bir binada kısmi çökme olup herhangi bir can kayıbı bulunmadığını duyurdu.

HASARLI BİNALAR YIKILDI

15 gündür deprem fırtınasının yaşandığı bölgede son sarsıntılardan sonra ekipleri, sahada inceleme başlattı. Ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi.

HATAY BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, enkaz altında kalan vatandaşların olduğunu açıkladı. Savaş, "Özellikle Antakya, Defne ve Samandağ'da biraz panik var. Yıkılan binalarımız var. Maalesef enkaz altında kalan insanlardan mesajla haberler geliyor.Bazı insanlar ev sağlam diye, bazıları da evi taşımak için içeri girmiş" dedi.

EMSC TSUNAMİ UYARISI VERDİ

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Hatay'daki 6,4 ve 5,8'lik depremler sonrası tsunami uyarısı verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: 8 YARALI VAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "8 yaralı var 28 ihbar alındı, tek tek değerlendiriyoruz. Karaçay Barajı'nda herhangi bir risk olmadığı teyit edildi." dedi.

BAKAN SOYLU: SAMANDAĞ VE DEFNE'DE YIKIM OLDUĞU BİLGİSİNİ ALDIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hatay'ın Samandağ ve Defne ilçesinde yıkım olduğu bilgisini aldık. Yayladağı, Reyhanlı ve Arsuz'dan gelen ihbarlar doğru değil." açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: HATAY'DAKİ DEPREMLERİN ARDINDAN YAKLAŞIK 20 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldiğini, sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

ŞANLIURFA VALİSİ AYHAN: İLK BELİRLEMELERE GÖRE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay'da meydana gelen depremlerin kentte de hissedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili ihbarların değerlendirildiğini kaydeden Ayhan, "Yaşanan bu depremde ilimizde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Riskli binalardan mutlaka uzak duralım. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

DEPREMLER NEDENİYLE KENT TRAFİĞİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Sarsıntıların etkisiyle vatandaşlar arasında oluşan panik nedeniyle cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Yetkililerin vatandaşlardan hasarlı binaların yakınında durmamalarını istediği kentte, ekiplerin enkazlardaki tarama çalışmaları sürüyor.

İSKENDERUN'DA DAHA ÖNCE BOŞALTILAN BİNA ÇÖKTÜ

Samandağ ilçesi merkezli depremin ardından İskenderun ilçesinde hasar görmeyen evlerinde oturan vatandaşlar, panikle kendilerini dışarı attı. Bazı vatandaşların ellerinde yataklarla sokaklara çıktığı görüldü.

AFAD, polis ve jandarma ekipleri de bölgede, vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

Bu arada, Şehit Polis Abdullah Sinan Şirinoğlu Caddesi’nde bulunan 3 katlı boş bina deprem nedeniyle çöktü.

BAKANLAR DEPREME AFAD KOORDİNASYON MERKEZİNDE YAKALANDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli depremlere AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirdikleri toplantı sırasında yakalandı. Bina dışına çıkan Bakanlar Akar ve Koca, bir süre bekledikten sonra depremlerin ardından kentteki son durumu değerlendirmek üzere Mobil Koordinasyon Merkezi'nde toplandı.

AFAD "SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN" UYARISINI KALDIRDI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarılan paylaşımda, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." uyarısı yapıldı.

Daha sonra uyarının depremin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verildiği ve değerlendirmeler sonucunda kaldırıldığı belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: DEPREMDE 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 213 KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanı Soylu, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin hastanelere sevk edildiğini, 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını bildirdi.

Şu ana kadar 42 ihbar geldi 39'unda sorun yok.

ANTAKYA'DA İKİ BİNA YIKILDI: ENKAZDAKİ 3 KİŞİ ARANIYOR

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde, Antakya'da yıkılan 2 binanın enkazlarından 3 kişi kurtarıldı. Ekipler, enkazdaki 3 kişiye daha ulaşmaya çalışıyor.

Küçükdalyan Mahallesi İpek Sokağı'nda yıkılan binanın enkazından da 2 kişi çıkarılarak tedaviye alındı. Aynı binadan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, enkaz altında başka kimsenin olmadığı belirtildi.

BAKAN KİRİŞCİ: BARAJ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN BİR DURUM BULUNMUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerinin bölgedeki barajları yerinde incelediğini, ilk tespitlere göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarında, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmadığını açıkladı.

ANTAKYA'DA BOŞ BİNANIN YIKILMASI NEDENİYLE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Antakya'da Dericiler Sanayi Sitesi'nde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bina, depremin ardından yıkıldı.

Binanın çökmesinin ardından yangın çıktı. Enkaz altındaki bir traktörün alev almasıyla başlayan yangına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangını kısa sürede kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışması yaptı.

KİLİS VALİLİĞİ: İLİMİZ GENELİNDE HERHANGİ BİR CAN KAYBIMIZ BULUNMAMAKTADIR

Kilis Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hatay'da meydana gelen depremin Kilis'te de hissedildiği belirtildi.

Ağır hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği vurgulanan açıklamada, "İlimiz genelinde herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır. Sadece Musabeyli ilçemizde cami minaresinde çatlama ve bir ahırda çökme meydana gelmiş, hayvanlar zarar görmemiştir. Ağır hasarlı binalardan uzak durulması önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.


GÜNDEM
1

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

2

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

4

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

5

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

GÜNDEM