36 bin sağlık personeli alımı Resmi Gazete'de! Bakan Koca'dan "hayırlı olsun" mesajı

Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sağlık personeli istihdam edecek.

GÜNDEM 26.04.2024 10:57:00 0
36 bin sağlık personeli alımı Resmi Gazete

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı için belirlenen sağlık birimleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Karara göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, çeşitli sağlık personeli pozisyonlarında istihdam edilecek kişi sayıları belirlendi. Bu kapsamda, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. İstihdam edilecek personelin dağılımı da belirlendi. Buna göre, acil sağlık hizmetlerinde 1 kişi, ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde 7 kişi, sağlık evlerinde 8 kişi, yataklı tedavi birimlerinde ise 35 bin 984 kişi görev alacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını ve eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin daha etkili şekilde yürütülmesi için 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edileceğini duyurdu. Bakan Koca, mesajında bu gelişmenin hayırlı olmasını temenni etti.


GÜNDEM
1

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

2

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

3

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

4

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

ASAYİŞ