34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 7.06.2022 16:37:00 0
34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yılbaşından itibaren Irak'ın kuzeyinde 38'i büyük, 142'si orta çaplı olmak üzere 180 operasyon icra edilerek 425 terörist, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 34 bin 950 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yüzbaşı Burcu Naliç Yokuva tarafından EFES 2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın icra edildiği Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumlarıyla FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadeleyi artan şiddet ve tempoda sürdürdüğünü bildiren Yokuva, çalışmaların terörü ve teröristleri kaynağında etkisiz hale getirme anlayışıyla devam ettiğini belirtti.

Terörle mücadelede gelinen son duruma ilişkin rakamları paylaşan Yokuva, şöyle konuştu:

"1 Ocak'tan itibaren Irak'ın kuzeyinde 38'i büyük, 142'si orta çaplı olmak üzere 180 operasyon icra edilerek 425 terörist, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 34 bin 950 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca Pençe Serisi operasyonlar kapsamında son olarak 17 Nisan'da Metina, Avaşin-Basyan ve Zap bölgesinde başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu başarıyla icra edilmekte, terör yuvaları tek tek parçalanmaktadır.

Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda sadece terörist hedeflere karşı icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve mayın/EYP ele geçirilmiş ayrıca 184 mağara ve sığınak tahrip edilmiştir. Pençe Serisi operasyonlar kapsamında bugüne kadar 195'i Pençe-Kilit Operasyonu'nda olmak üzere toplam 1130 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristler dışında bir hedefinin bulunmadığını bir kez daha vurguladıklarını, terör örgütü DEAŞ'ın Müslümanları temsil etmediği gibi terör örgütü PKK'nın da Kürtleri temsil etmediğini ifade eden Yokuva, başta Pençe-Kilit Operasyonu olmak üzere vatan için canlarını feda eden şehit silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle andıklarını, yaralı personele acil şifa dileklerini ilettiklerini ifade etti.


GÜNDEM
1

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

2

45 il için sarı kodlu uyarı! Fırtına geliyor

3

ERDOĞAN’DAN İSRAİL’İN MİSİLLEMESİNE NET YORUM!

4

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı

5

SALDIRI SONRASI REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

DÜNYA

İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı